• DOLAR 32.597
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2494.749
  • ...
Diyarbakır'da 28 bin ağaçlık fıstık aşılama kampanyası başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Orman İl Müdürlüğü ve GAP İdaresi Başkanlığı’nın ortak kararıyla 2021'i sert kabuklu meyve yılı ilan ettiklerini, bu kurumların projeye bütçe ayırdığını belirten Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın, projeye 15 milyon TL ayırdığını ifade etti.

Karaloğlu, fıstık, badem ve ceviz olmak üzere 3 sert kabuklu meyve üretimini sulu tarım yapılamayan yerlerde kuzey ilçelerinde geliştirmeyi planladıklarını aktararak, proje kapsamında yeni bahçeler oluşturduklarını, mevcut bahçeleri rehabilite edip aşılama yaptıklarını ve çiftçilere fidan dağıttıklarını vurguladı.

 

Karaloğlu "Daha önce Ergani'de meyve vermeyen ağaçlara kalem aşısı uyguladık. Allah'a şükürler olsun aşı uygulanan ağaçların yüzde 90'ı tuttu. Kulp ilçemizde bir anaç kestane ağacı bulduk. Daha önce bu bölgede kestane ağaçları varmış. Anaç kestane ağacından kalem aşıları aldık. 2 bin meşe ağacına kestane aşısı yaptık. Diyarbakır belki 3-5 sene sonra kestanesi olan bir ile dönüşecek." ifadelerini kullandı.

Fıstık aşılama döneminin haziran ayının ikinci haftasında başladığını dile getiren Karaloğlu, 99 bin fıstık aşılama talebi aldıklarını söyleyerek "İhalemizi bu sene için 28 bin aşı olarak yapmıştık. Şu anda 28 bin ağaçlık aşı kampanyasını sizlerle beraber başlatmış olduk. İnşallah önümüzdeki dönem Diyarbakır fıstık, badem ve cevizde Türkiye'nin en güçlü illerinden birisi olur. Rabbim bütün çiftçilerimize bol ve bereketli ürün versin. Rabbim bizi kuraklıktan da korusun." dedi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir