• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Köy sakinleri durdurulan otobüs seferlerinin başlatılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşımı sağlanan onlarca köye seferlerin Covid-19 salgını gerekçesiyle durdurulması köylüleri mağdur etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğü’nün başlattığı otobüs seferlerinde, Şahinbey, Şehitkamil, Oğuzeli, Nizip ve Yavuzeli ilçelerine bağlı köylere günü birlik belediye otobüsleri seferleri düzenleniyordu.

 

Ancak Covid-19 salgını nedeniyle söz konusu ilçelere bağlı yaklaşık 350 köye yapılan seferlerin büyük bir bölümü salgının başladığı Mart 2020 ayından beri İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından salgın gerekçesiyle durduruldu.

Köylere düzenlenen otobüs seferlerinin durdurulması binlerce vatandaşın mağdur olmasına neden olurken en büyük sıkıntıyı da köy otobüsleri olmayan köyler ve aracı olmayan köylüler yaşıyor.

Yaşanan bu durumdan büyük bir rahatsızlık duyan köy sakinleri, salgın gerekçesiyle durdurulan ve bir türlü başlatılmayan otobüs seferlerinin tekrar faaliyete geçmesini istiyor.

1 Haziran’dan itibaren “kademeli normalleşme” başlamasına rağmen köylere otobüs seferlerinin bir türlü başlatılmaması ise köy sakinlerinin tepkilerine neden oluyor.

Ulaşım sorunu yaşadıklarına dikkat çeken köy sakinleri, köylere düzenlenen otobüs seferlerinin bir an önce yeniden başlamasını talep ettiler.

Köylere düzenlenen otobüs seferlerinin iptal edilmesinin köy sakinlerini mağdur ettiğini ifade eden Nizip ilçesi kırsal Dayıdağı Mahallesi sakinlerinden Hamit Kalkan, otobüs seferlerinin bir an önce yeniden başlatılmasını istediklerini söyledi.

“Köylü mağdur ve çok zor durumdayız”

Gaziantep’e yakın köylere otobüs seferlerinin olduğunu ancak kente uzak olan köylere seferlerin iptal edildiğini belirten Kalkan, “Arıl, Bilek, Battal ve Dayıdağı gibi köylere otobüsler gelmiyor. Otobüslerin gelmemesi öğrencileri de mağdur ediyor. Sadece bir defa otobüs durağında 32 öğrenci saydım. Aynı zamanda öğrenciler de mağdur oluyor. Bizler de aynı şekilde mağdur oluyoruz ve çok perişanız. Köy otobüsü de satıldı. Şu anda köylü mağdur ve çok zor durumdayız. Bilek, Arıl, Battal ve Dayıdağı köyleri nüfusu fazla olan köyler. Şehre gidip gelemiyoruz. Aracı olmayanlar otostop çekiyor. Ama şehre giden veya gelenler yanlarında aile olduğu için kimseyi alamıyor.” dedi.

“Seferler başlatılsa çok güzel olur”

Şehir merkezine iş için gitmek istediklerini ancak ulaşım sorunu olduğunu belirten Mehmet Ali Kalkan da Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e seslenerek şunları söyledi:

“Otobüs seferleri başlasa çok iyi olur. Çünkü bu şekilde çok mağdur oluyoruz. Şehre gitmek istiyoruz ama gidemiyoruz. Daha önce köy otobüsleri vardı, şu anda köy otobüsleri yoktur. Şu anda mağduruz. Seferler başlatılsa çok güzel olur. Daha önce günde 4-5 defa otobüs geliyordu. Ama şu anda ise hiç gelmiyor. Şehre ancak bir komşumuzun arabası olunca gidiyoruz. Ya da ihtiyaçlarımızı aracıyla şehre giden kişiden istiyoruz.”

“Şehre gidip gelemiyoruz”

Köylere düzenlenen otobüs seferlerinin iptal edilmesinden dolayı mağdur olduklarını belirte Ömer Çetinkaya ise, “Köyümüz yaklaşık 140 haneli bir köydür. Köyde kiminin aracı var kiminin de yoktur. Köy sakinleri mağdur ve perişan bir durumda. Köylere düzenlenen otobüs seferlerinin bir an önce tekrar başlamasını istiyoruz. Şehre gidip gelemiyoruz. Köyde herkesin aracı yoktur. Peki, ne olacak? Şehre gitmek isteyen 7 kilometre yaya yürüyerek Arıl’a gidiyor. Bir an önce otobüs seferleri tekrar başlatılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“Otobüslerin artık gelmesi gerekir”

Köylere seferlerin tekrar başlanmasını istediklerini belirten Hamit Kartal, “Salgın nedeniyle köyümüze otobüsler gelmiyor. Otobüslerin artık gelmesi gerekir. Hastası ve farklı ihtiyaçları olanlar oluyor. Köy sakinlerinin yarısı Gaziantep’te ikamet ediyor. Bizim köye otobüslerin mutlaka gelmesi lazım. Çünkü bu şekilde mağdur oluyoruz. Bu şekilde köy sakinleri mağdur oluyor.” diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir