• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
`Ne mutlu Türküm diyene` yazısının değiştirilmesine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Memur Sen İl Temsilcisi Mehmet Şafi Özperk, yazılı basın açıklaması yaparak kısa bir süre önce Cumhuriyet Meydanı`nda bulunan Atatürk heykelinin kaidesinde yazılı olan "Ne mutlu Türküm diyene" sözünün "Yurtta sulh cihanda sulh" sözü ile değiştirilmesine destek verdiğini belirtti.
 
Yaptığı açıklamada Özperk; yaşanan sürece, Batman Valiliğini yaptığı katkıdan dolayı kutladıklarını ve sonuna kadar desteklediklerini belirterek, "Ülkemizde yıllarca inkâr, ötekileştirme ve ayrıştırmanın sembolü olduğu iddia edilen veya kabul edilen bir sözün Cumhuriyet Meydanındaki kaideden kaldırılmış olması ve yerine herkesin sempati ve de umutla baktığı bir sözün konulması takdire şayandır. Bu güzel ve anlam dolu kararın bölgedeki insanların umutlarına umut kattığına inanıyoruz" dedi.
 
Barış sürecinde yapılan değişikliler nedeniyle birilerinin rahatsız olacağını ifade eden Özperk, şunları söyledi: "Savaş çığırtkanlarına inat kardeşliğimizin ve bir arada yaşama irademizin dışa yansıması olan bu uygulama elbette birilerini rahatsız edecektir. Bu çevrelerin tahrik ve süreci baltalamaya yönelik söylemleri-eylemleri kervanın yürümesine engel olamayacaktır. Bizler Batman Memur Sen camiası olarak yaşanmakta olan barış-müzakere sürecinin bir an önce tamamlanmasını heyecanla bekliyoruz. Bu konuda atılacak kararlı ve cesur adımların geniş halk kitlelerinden destek göreceği aşikârdır."
 
Özperk, Necmettin Erbakan`ın ve onun gibi pek çok kişi yada kurumun yargılanmasına neden olan "Ne mutlu Türküm diyene" sözünün ülkedeki her yerden kaldırılması temennisinde bulunarak, "Darısı İlkokullarda okutulan `Andımızın` başına olsun" ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir