• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Tarihte Bugün: 10 Haziran
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

10 Haziran’da dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;  

M.Ö. 323: Makedon Kral Büyük İskender öldü. (Büyük İskender öldü)

1909: Telsizle ilk S.O.S. sinyali, Slavonia adlı İngiliz gemisinden verildi. (Telsizle ilk S.O.S. sinyali)

1916: Kutsal Hicaz topraklarında, yaklaşık üç yüz yıl süren Osmanlı egemenliği, Medine Şehri’nin de düşmesinin ardından sona erdi. (Hicaz topraklarında Osmanlı egemenliği sona erdi)

1940: Mussolini, Hitler’in yandaşı olarak İkinci Dünya Savaşı’na girdi; Fransa ve İngiltere’ye savaş ilan etti.  (Mussolini, Fransa ve İngiltere’ye savaş ilan etti)

1960: 27 Mayıs Askeri Darbesi’nden sonra Celal Bayar ve Adnan Menderes, yargılanmak üzere Yassıada’ya götürüldü. (27 Mayıs Askeri Darbesi)

1967: Siyonist işgalciler ve Suriye ateşkes imzaladı. Siyonistler; Gazze Şeridi, Golan Tepeleri, Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Sina Yarımadası’nı işgal etti. (Altı Gün Savaşı sona erdi!)

1990: Şırnak'ın Çevrimli köyüne saldıran PKK’liler, 26 sivili katletti. (Çevrimli köyünde PKK katliamı)

2000: Suriye’yi baskı ve zulümle yöneten Devlet Başkanı Hafız Esed Şam’da öldü. Parlamento, Esed’in 34 yaşındaki oğlu Beşşar'ı iktidara getirecek anayasal düzenlemeyi kabul etti. (Hafız Esed Şam’da öldü) 

2006: Hatay’da yabancılara gayrimenkul satışı durduruldu. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, ilin yüz ölçümünün binde 5’inden fazlasının yabancılara satılmış olması nedeniyle, ikinci emre kadar satışları yasakladı. (Hatay’da yabancılara gayrimenkul satışı durduruldu)

2008: Sudan’da bir yolcu uçağının Hartum havaalanına indikten sonra alev alması sonucu 100 yolcu yanarak hayatını kaybetti… (Sudan’da uçak kazası)

2019: Lübnan Cemaat-i İslamî'nin Şeba beldesi sorumlusu Şeyh Muhammed Cerra’ya suikast düzenlendi…  Muhammed Cerra, silahlı saldırı sonucu şehid oldu. (Lübnan’da suikast)

Bu haberler de ilginizi çekebilir