• DOLAR 32.576
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2434.785
  • ...
​ Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması 7. Yılında Festival oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yedikule Hisarlarında gerçekleştirilen "Alemlere Rahmet Kısa Film Festivalinin" tanıtım programına sinema, kültür-sanat ve medya dünyasına mensup birçok ismin katıldı.  

Alemlere Rahmet Kısa Film Festivalinin tanıtım programının açılışında selamlama açılış konuşmasını Fidan Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Abdulbaki Başer gerçekleştirdi.

Abdulbaki Başer

Peygamber Efendimizin "İki günü bir olan ziyandadır" Hadis-i Şerifini kendilerine şiar edindiklerini dile getiren Abdulbaki Başeri, "2013 yılında Efendimiz'in sesini ve sadasını insanlığa sinema aracılığı ile duyurmak için başlatmış olduğumuz kısa film yarışması bu alanda ülkemizde düzenlenmiş olan ilk kısa film yarışması olmuştur. Efendimizin bizlere bildirdiği üzere 'İki günü aynı olan ziyandadır' Hadis-i Şerifinden aldığımız feyizle üçüncü yılından itibaren uluslararası olan yarışmamız sırası ile her yıl animasyon, senaryo ve belgesel dallarında alanlarda ekleyerek her yıl yeni bir güzelliği bünyesine katmış bulunmaktadır." diye konuştu.

Ergün Turan

"Hazreti Peygamberimizi insanlık alemine anlatmak ve yeni nesillere tanıtmak için çok faydalı"

Başer’in açılış konuşmalarının ardından sahneye Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan davet edildi. Ergün Turan konuşmasında çekirdekten yetişen sinemacıların sinema estetiğini koruduğunu ifade ettikten sonra Siyer Vakfının bu çabasının çok kıymetli olduğunu ve bunların daha da gelişeceğine olan inancını dile getirdi.

Turan, "Peygamber Efendimizin müjdesine mahzar olmuş bir şehirde ve fethin görkemli bir mekânında 7 kule hisarında anlamlı bir etkinlik için bir araya geldik. Öncelikle Siyer Vakfını, mütevelli heyetini ve takipçilerini kutluyorum. Yıllar boyunca Hazreti Peygamberimizi insanlık alemine anlatmak ve yeni nesillere tanıtmak için çok faydalı ve kalıcı bir işe imza atıyorlar. Siyer Vakfı'mızın bu faaliyetini önemli buluyorum. Bana da paydaşlık teklif ettiklerinde memnuniyetle kabul ettim. Çünkü kitle iletişim araçları hayatımızı büyük bir ölçüde etki altına aldı. Hatta şekillendirdiği bir dönemi yaşıyoruz. Bu nedenle bu alanın boş bırakılmaması gerekir." dedi.

Nazif Tunç

"Amacımız Müslümanca, sünnete ve vahye uygun sinema geliştirmektir"

Alemlere Rahmet kısa Film Festivalinin tanıtımında konuşan Yapımcı-Yönetmen Nazif Tunç sinemaya Müslümanca bakmanın önemli olduğunu vurguladı.

Tunç, "bir işi iyi yapmak çok yapmakla ilgili olduğunu söylerdi eskiler. Siyer Vakfı 2013 yılından bu yana işini çok yaparak ve her sene daha iyi yaparak çok güzel bir yere getirdi. Siyer Vakfı'nın sinemadaki varlık savaşı bizim varlık savaşımıza dönüşmüştür. O bakımdan bunu çok önemsiyorum. Sinema çekmek ve sinema kuramlarını bilmek elbette değerli. Ama bizim başka bir beklentimiz var. Bu beklentimiz ise sinemaya Müslümanca bakmayı, sünnete ve vahye uygun bir sinema dili geliştirmektir." ifadelerini kullandı.

Selamlama konuşmalarının ardından 7. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festival Direktörü Cemil Nazlı, T.C Kültür ve Turizm Bak. Sinema Genel Müdürlüğünü temsilen İstanbul İl Kültür Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, TRT Gen Müdürlüğü Ortak ve Dış Yapımlar Müdürü Faruk Güven, Danışma Kurulu Başkanı Atalay Taşdiken ve ARUFF’21 Son Taslak Endüstri Bölüm Direktörü Belkıs Bayrak sahneye davet edildi.

"Toplam Ödül ve Destek Tutarı 300 bin TL"

7. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festival Direktörü Cemil Nazlı Fetivalin tanıtımı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Nazlı, "Bu sene 'Son Taslak' bölümünde Proje Geliştirme Desteği ile 3 ya da 4 ayrı senaryoya destek verileceği için, Festival Yarışma Bölümünde Ulusal ve Uluslararası iki ayrı bölümde Kurmaca, Animasyon ve Belgesel olmak üzere 3 ayrı kategoride 6 en iyi eseri 100 bin TL ile ödüllendirecek. 'Son Taslak' bölümünde ise 7. yıl olması hasebiyle 7 projeye 200 bin TL 'Kısa Film Yapım ve Proje Geliştirme Desteği' verileceğini toplamda da ödül ve desteklerle dağıtılacak rakamın 300 bin TL’yi bulacağını belirtti.

Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri ise şöyle:

Ulusal En İyi Kısa Kurmaca Film Ödülü: 25 bin TL

Ulusal En İyi Kısa Belgesel Ödülü: 15.000 TL

Ulusal En İyi Kısa Animasyon Ödülü: 10.000 TL

Uluslararası En İyi Kısa Film Ödülü: 25.000 TL

Uluslararası En İyi Kısa Belgesel Ödülü: 15.000 TL

Uluslararası En İyi Kısa Animasyon Ödülü: 10.000 TL

Son Taslak 7 proje için Kısa Film Yapım ve Proje Geliştirme Desteği 200. 000 TL

7. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festival Direktörü Cemil Nazlı direktörlüğünde basın toplantısı gerçekleştirildi.

Coşkun Yılmaz

Basın toplantısında konuşan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, dilin önemine dikkat çekti.

Yılmaz, "Dilin mazimiz, halimiz ve istikbalimiz olduğunu ifade ederek kullandığımız kelime ve kavramların geçmiş-gelecek ile bağlarımızı oluşturmakla kalmıyor. Zihniyet ve karakter dünyamızı şekillendiriyor. Sinemanın bu dili oluşturmada etkindir. Sanatın emek ve sabır ister Siyer Vakfı bunu yıllardır sürdürüyor. Gençlere uzanması ve dokunmalarından dolayı bakanlık olarak bu faaliyeti çok önemsiyoruz." dedi.

Faruk Güven

Toplantıda Festival ile ilgili önemli konulara değinen TRT Genel Müdürlüğü Ortak ve Dış Yapımlar Müdürü Faruk Güven, "festivallerin yarışma bölümlerinin çok kıymetli. Bunun yanında proje geliştirme aşamasındaki sinopsis, senaryoların desteklenmesi kısımları bizim için önemli. Bu aşamada desteklenen projelerin hem Türkiye’de hem dünyada karşılık bulmaya başladı." dedi.

Basın toplantısında konuşan Aruff’21 Son Taslak Direktörü Belkıs Bayrak, " TRT gibi bir markanın bizlrle partnerlik yapması çok kıymetli. Hikayeleri belli olan projelerin gelişmesi için ulusal yapım ve uluslararası proje geliştirme destekleri için bir bölüm hazırladık." diye konuştu.

Atalay Taşdiken

7. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festival basın toplantısında konuşan Danışma Kurulu Başkanı Atalay Taşdiken, "Kaybettiğimiz vicdanlarımız, merhametlerimiz, kültür ve inançlarımıza dair ne kadar hasretlerimiz varsa onları yeni kuşak genç sinemacıların hayatımıza yeniden kazandıracağını belki sadece bu topraklarda değil dünyanın birçok yerinde insanların silkelenip bir şeyleri hatırlatmaya sevk edeceği eserleri bu platformdan çıkacağını gördük. Bundan gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

31 Ekim 2021 tarihine kadar başvuruların kabul edileceği festivalin, 21-27 Kasım 2021 tarihleri arasında gösterimler, söyleşiler, atölyeler, ustalık sınıfı ve 1 panel ile Etkinlik haftası etkinliklerinin, Gala ve ödül törenin ise 27 Kasım 2021 tarihinde yapılacağını ifade eden Cemil Nazlı paydaşlara ve katılımcılara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Katılımcıların başvurularını 31 Ekim 2020’ye kadar www.alemlererahmetfilm.com internet sitesi üzerinden yapmaları bekleniyor.

7. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması Basın Lansmanı, program sonunda Danışma Heyeti ve misafirlerle birlikte çekilen aile fotoğrafı ile nihayete erdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir