• DOLAR 32.542
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2423.738
  • ...
İsrail`in özür dilemesi hakkında soru önergesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - MOSSAD`ın web sitesi olarak bilinen \"DEBKA\"da yayınlanan bir haber-analizde, ABD`nin Ortadoğu planlarının bozulduğu gerekçesi ile İsrail`in özür dilediği iddiaları üzerine Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk tarafından meclise soru önergesi verildi.

Meclise verilen soru önergesinde şu ifadeler kullanıldı: \"İsrail`in, ABD Başkanı Barack Obama`nın baskısıyla Türkiye`den özür dilemesiyle ilgili olarak İsrail İstihbarat örgütü MOSSAD`ın web sitesi olarak bilinen \"DEBKA\"da yayınlanan bir haber-analizde \"Türkiye-İsrail ilişkisinin kesik olması, ABD planlarını bozuyor. Obama, ilişkiyi yeniden sağlayarak ABD`nin Suriye planlarının önünü açtı. Çünkü Türk Ordusu, İsrail`in teknik desteği olmadan sınır ötesi operasyonel imkanlarını büyük ölçüde yitirmiş durumdaydı. ABD; Suriye`ye dönük ortak operasyon için İsrail Başbakanına zorla özür diletti. Böylece Obama, önümüzdeki dönemde ABD önderliğinde yapılacak bir Türkiye-İsrail-Ürdün ortak operasyonunun önündeki engeli kaldırmış oldu.\"

Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk tarafından verilen soru önergesinde konu ile ilgili olarak İçişler Bakanı İsmet Yılmaz`ın şu sorulara yazılı cevap verilmesi istendi:

1- Sayın Bakan; İsrail İstihbarat örgütü MOSSAD`ın web sitesi olarak bilinen \"DEBKA\"da yayınlanan bir haber-analizden alınan yukarıdaki iddialar doğru mudur?

2 - Türk Ordusu, İsrail`in teknik desteği olmadan sınır ötesi operasyonel imkanlarını büyük ölçüde yitirmiş durumda mıdır?

3 - ABD Başkanı Sayın Barack Obama`nın; ABD`nin Suriye planlarının gerçekleştirilmesi amacıyla, Suriye`ye dönük ortak operasyon için İsrail Başbakanına zorla özür dilettiği doğru mudur?

4 - Önümüzdeki günlerde Suriye`ye karşı ABD önderliğinde Türkiye-İsrail-Ürdün ortak operasyon yapılacağı iddiası doğru mudur?  (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir