• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...

 Vergi borcu yapılandırma yasası yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren yasada vergi cezaları, SGK prim borçları, gümrük cezaları belediyelerin su alacakları, emlak ve çevre vergisi, motorlu taşıt vergileri, otoyol,  köprü cezaları ve KYK borcu yeniden yapılandırılabilecek. Ödemeleri de kredi kartıyla veya havale ile yapmak mümkün olacak. Yapılandırma için 31 Ağustos 2021 tarihine kadar başvuru yapılması gerekiyor. Üniversite okurken öğrenim kredisi almak zorunda kalan borçlular ise KYK yapılandırma başvurusu nasıl yapılır? sorusunun cevabını arıyor. Detaylar haberimizde…

KYK YAPILANDIRMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK borcunu yapılandırmak isteyenler öncelikle Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın ‘ivd.gib.gov.tr' internet sitesine giriş yapacak ardından yapılan yönlendirme ile e-Devlet şifreleriyle borç yapılandırma ekranına aktarılacak. Burada istenilen bilgiler ve talimatlar doğrultusunda ilerleyerek KYK yapılandırma başvurusu yapılabilecek.  Ayrıca vergi dairesine ‘turkiye.gov.tr'den de erişilebiliyor. Ya da vergi dairelerine şahsen giderek de başvuru yapılabilecek. KYK ödemeleri ise kredi kartıyla veya havale ile yapmak mümkün olacak.

KYK YAPILANDIRMA BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yapılandırma için 31 Ağustos 2021 tarihine kadar başvuru yapılması gerekiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na, Ticaret Bakanlığı'na, il özel idarelerine, belediyelere olan borçlar için ilk taksitin 30 Eylül 2021 tarihine kadar, Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı borçlar için ise ilk taksitin 31 Ekim 2021 tarihine kadar ödenmesi gerekecek.