• DOLAR 32.613
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2523.074
  • ...
​Köy kadınlarına Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silopi Sosyal Hizmet Merkezi personeli Psikolog Cihan Tokay tarafından, ilçedeki Aile Destek Merkezlerinde bir araya gelen kadınlara, “Şiddet ve Kadına şiddet nedir? Şiddet türleri nelerdir? Türkiye, Dünya ve ilçemizde ‘Kadına şiddet’ oranları ile ‘Kadına şiddet’ nedenleri ve hukuki sonuçları ile Kadına şiddetle mücadele de kurumsal mekanizmalar” anlatıldı.

Daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığı Kadın ve Çocuk İşlem Astsubayı Jandarma Kıdemli Çavuş Benay Toprak, KADES (Kadına Destek Uygulaması) tanıtımı ve nasıl kullanılacağına dair bilgiler verildi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Silopi Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Hüsnü Öztürk, “Vatandaşlarımız bu tür olaylar ile karşı karşıya kaldıklarında hangi mercilere başvuracaklarını, haklarının ne olduğu hakkında bilgilendirmede bulunuyoruz. Kurumlar arasında güçlü koordinasyon ve iş birliği içerisinde eğitimlerimiz devam edecek. Şu bir gerçek Kadın Güçlü oldu mu aile güçlü oluyor, aile güçlü oldu mu toplum güçlü oluyor, toplum güçlü oldu mu devlet güçlü oluyor. Bu yüzden Bakanlığımızın sloganı olan Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye diyoruz.  Görümlü Beldemiz Belediye Başkanı Sayın Ruşen Tellioğlu'na konuya gösterdiği hassasiyet ve destekleri için teşekkür ederiz'' dedi.

Aile Destek merkezlerinde eğitimlerin tamamlandığını ifade eden Öztürk, Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM), Kültür Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi’nde devam etmeyi planladıklarını söyledi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir