• DOLAR 32.318
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2298.602
  • ...
`Savunma isteniyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ- Memur-Sen İl Başkanı Murat Ergen, Memur-Sen tarafından başlatılan eylem çerçevesinde yaşananları İlke Haber Ajansına değerlendirdi.

Kılık kıyafet konusunda bir adım atılmadığını dile getiren Ergen, "Türkiye genelinde Memur- Sen Konfederasyonunun almış olduğu karar gereği, kamu kuruluşlarına sivil kıyafetlerimizle giriyoruz. Sakallarımızı kesmiyor ve kravat takmıyoruz. Başörtüsü takmak isteyen bayan arkadaşlarımız başörtüsüyle kurumlara giriyorlar" dedi.

Türkiye genelinde ender de olsa kurumları tarafından savunmaları istenen ve ceza verilmek istenen arkadaşlarının olduğunu belirten Ergen, "Bunlardan birisi de benim. Eylem konusunda savunmam istendi. Biz de savunmamızda Memur-Sen konfederasyonunun aldığı kararı uyguladığımızı ve eylemin yasalara aykırı olmadığını beyan edeceğiz. Buna rağmen ` Yasaları tanımıyorum` diyen kurum amirleri olursa, savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" ifadelerini kullandı.

"Yönetmenliğe uymamamızın altında yatan dayanaklarımız var"
Eylemlerinin dayanakları olduğuna dikkat çeken Ergen, "AB müktesebatı ve İLO sözleşmesinin çeşitli maddeleri, Anayasada insanların giyim kuşamlarının düzen altına alınamayacağı, kimsenin ayrıcalıklı olamayacağı ve herkesin eşit olacağı noktasında birçok hüküm var. Bu hükümlerden aldığımız dayanakla sivil kıyafetlerimizle kamu alanlarına giriyoruz. Bu yönetmenlik kanunun üstünde değildir. Eylemlilik sürecimiz bu yönetmenlik yürürlükten kalkana kadar devam edecektir inşallah" şeklinde konuştu.

Kamudaki yöneticilerin kendilerine yardımcı olduklarını belirten Ergen, "Zaten kendileri de kılık kıyafet konusunda muzdaripler. Ben buradan bütün kurum müdürlerine sesleniyorum. Memur-Sen olarak kılık kıyafet özgürlüğünü önemsiyoruz. Bunu temelinde başörtüsü özgürlüğü var" dedi. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir