• DOLAR 32.593
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2508.834
  • ...
ABD 61 ülkeye Covid-19 nedeniyle uyguladığı seyahat kısıtlaması uyarısını gevşetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri Bakanlığı, Covid-19 salgını nedeniyle aralarında Türkiye, İtalya, İspanya, Fransa, Ukrayna, Macaristan, Rusya gibi Avrupa ülkelerinin de bulunduğu 61 ülke için seyahat uyarısını gevşetti.

Açıklamada en az iki doz aşı olan ABD vatandaşlarının söz konusu ülkelere seyahat edebileceği kaldırılacak, bazı istisnalar haricinde İngiltere'den ABD'ye yapılacak seyahatlere uygulanan yasak devam edecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı ayrıca İngiltere'ye seyahat edecek kişilerin, o ülkede en az 10 gün süreyle karantina uygulaması gerektiğini duyurdu.

ABD geçtiğimiz mayıs ayında aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 90 ülke için 4'üncü seviyeye çıkardığı seyahat uyarısını 3'üncü seviyeye indirmişti. ABD, 23 Haziran'da başlayacak Tokyo Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak Japonya'ya yönelik 4'üncü seviye seyahat uyarısını da 3'üncü seviyeye indirdi.

Yine ABD yönetimi, bir ülke için "3'üncü seviye baremini her 100 bin kişide 500 vaka" olarak güncelledi. Daha önce bu oran her 100 bin kişide 100 vakaydı. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir