• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
ABD Başkanı Biden ilk yurtdışı seyahatine bugün çıkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere, Belçika ve İsviçre’yi kapsayan ilk yurtdışı seyahatine bugün çıkacak Biden, 14 Haziran’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de bir araya gelecek.

Biden Avrupa'daki ilk temasında İngiltere'nin Suffolk kentinde bulunan ABD askerleriyle bir araya gelecek. Biden'ın perşembe günü de İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile G 7 Zirvesi'nin gerçekleştirileceği Cornwall yakınlarında bir araya gelmesi planlanıyor.

G7 Zirvesi'ne katılacak Biden'in, zirvede Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

ABD Başkanı Joe Biden ve eşi Jill Biden, İngiltere ziyaretlerinin sonunda, pazar günü Londra yakınlarındaki Windsor Kalesi'nde Kraliçe II. Elizabeth ile bir araya gelecek.

Biden 14 Haziran Pazartesi günü İngiltere'den Belçika'nın başkenti Brüksel'e geçerek burada düzenlenecek NATO Zirvesine katılacak. Aynı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirecek. Biden salı günü de AB temsilcileriyle üst düzey bir toplantıda bir araya gelecek.

Biden önümüzdeki hafta çarşamba günü, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cenevre'de görüştükten sonra ülkesine dönecek. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir