• DOLAR 32.515
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2486.409
  • ...

Petrol piyasasında asgari satış yükümlülüğünü yerine getirmeyen dağıtıcının lisansı sona erdirilecek. Dağıtıcı, ihrakiye teslim, madeni yağ ve bayilik lisans taleplerinin yerine getirilmesi için başvuru sahibinin vadesi geçmiş prim ve idari para borcunun bulunmaması gerekecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun "Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Başvuru sahibinin vadesi geçmiş borcu bulunup bulunmadığına ilişkin bilgiler kurum tarafından Gelir İdaresi Başkanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan temin edilecek. Sabah'ta yer alan habere göre, Borç bilgilerine ilişkin itirazlar borcun kapsamına göre Sosyal Güvenlik Kurumuna veya Gelir İdaresi Başkanlığına yapılabilecek ve bu konuda başvuru sahibi tarafından kuruma yapılan itirazlar veya sunulan bilgi ve belgeler incelemeye alınmayacak.

SAYAÇ SORUMLULUĞU DAĞITIM ŞİRKETİNDE
Anayasa Mahkemesi (AYM), damga süresi geçmiş ve ayarı doğru olmayan sayaç kullananlara idari para cezası verilmesini öngören kanun hükmünü iptal etti. 200 Türk Lirası'ndan 2 bin Türk Lirası'na kadar idari para cezası verilmesi hükmü Anayasa'ya aykırı olduğu ileri sürülerek iptali edildi. İptal kararı, yayımlanmasından 9 ay sonra yürürlüğe girecek.