• DOLAR 32.535
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2491.605
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

EKONOMİ SERVİSİ

Güne başlayanlar "Petrol fiyatları ne kadar oldu?" sorusunu soruyor. 

İran petrolünün küresel pazarlara dönüşünün bazı piyasa katılımcılarının ve İran'ın öngördüğü kadar hızlı olmayacağı değerlendirmelerine yol açan Blinken açıklaması sonrasında ICE'de Brent petrolünü varil fiyatı bu sabah 72,83 dolar seviyesini gördü.

Şu sıralarda ICE'de Ağustos vadeli Brent petrolü düne göre 37 cent artışla 72,59 dolar/varil seviyesinde. NYMEX'de Temmuz vadeli Batı Teksas petrolü de 38 cent artışla 70,43 dolardan işlem görüyor.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), bu yıla ilişkin petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti.

EIA'nın "Haziran 2021 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu"nda, bu yıl için Brent türü ham petrolün ortalama varil fiyatının 65,19 dolar olacağı tahmin edildi. Mayıs ayı raporunda bu rakam 62,26 dolardı.

Raporda, Brent türü ham petrolün ortalama varil fiyatının bu yılın ikinci çeyreğinde 67,44 dolar, ikinci yarısında 66 dolar ve gelecek yıl ise yaklaşık 60,40 dolar olacağı öngörüldü.

Ajans, yılın ilk dört ayına kıyasla daha yavaş olsa da, küresel petrol stoklarının düşmeye devam etmesiyle Brent fiyatlarının mayısta ortalama 68 dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Hindistan başta olmak üzere bazı ülkelerde artan Kovid-19 vaka sayılarına rağmen, küresel petrol talebinin mayısta arza göre yüksek kaldığına işaret eden EİA, bunun küresel ham petrol stoklarının düşmeye devam etmesine katkıda bulunduğunu belirtti.

Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varil fiyatının ise bu yıl 61,85 dolar, gelecek yıl 56,74 dolar olacağı tahmin edildi.

 

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız