• DOLAR 32.566
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2427.54
  • ...
``Sorunların kaynağı çarpık devlet zihniyetidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkanı Adnan Tanrıverdi, son günlerde yaşanan ulusal ve uluslararası meselelerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Türkiye`nin geleceğini karartan üç ana iç sorunun olduğunu belirten Tanrıverdi, "Bu sorunlar, siyaset üzerindeki asker vesayeti, İslami inancını yaşamak isteyen insanları tehdit olarak değerlendiren devlet zihniyeti ve terördür. Bu gün net olarak anlaşılan gerçek şudur ki, bu üç sorun da, devlete hâkim olan çarpık zihniyetin mahsulüdür" dedi.

Ergenekon, Balyoz ve benzeri davalara şiddetle karşı çıkanların geçmişte vesayet sisteminin oluşmasının ve inançlı insanlara baskıların uygulanmasının mimarları olduklarını vurgulayan Tanrıverdi, "Gelişmeler karşısında seslerinin çok çıkması, açık muhalefetleri ve savurdukları tehditler, iktidarın ellerinden kayıp gittiğini görmelerindendir" ifadelerini kullandı.

Her şeyleriyle farlı olan devletlerin bile, sıcak savaşın ortasında heyetler halinde görüşmeler yaparak anlaşmaya varabildiğine dikkat çeken Tanrıverdi, "Dini, tarihi, vatanı ve geleceğe bakışı bir olan farklı etnik kimliğe sahip vatandaşları ile başlamış bir savaşı durdurmak için devletin takındığı tavrı kabullenemeyen ve feryad-ı figan eden çevreleri anlamak mümkün değildir. Ülkemizde Kürtlerin silahlanarak dağa çıkmalarının gerçek müsebbipleri, barış için yapılan görüşmeleri kabullenemeyen, desteklemeyen ve bütün gücüyle kösteklemeye çalışan bu zihniyet olduğu, açık bir şekilde anlaşılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Türkiye-İsrail ilişkilerini normalleştirme girişimine de değinen Tanrıverdi, "Bu girişimler, Golan Tepelerinin kesin işgali için uygulamaya konulan ABD-İsrail planının bir parçası olarak görülmelidir. Bu planın gerçekleşmesi için Filistinlilere, Gazze`ye ambargonun kısmen kaldırılması gibi bazı küçük ödünler dahi verilebilir. Şehitlerimizin ailelerine verilecek birkaç milyon dolar ile Filistin üzerindeki basit birkaç denetimin kaldırılması karşılığında Suriye`nin toprak bütünlüğüne dokundurulmamalıdır" dedi.     (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir