• DOLAR 32.567
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2417.02
  • ...
577 kişi Batman Bölge Devlet Hastanesinden şikayetçi oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Bölge Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Adnan Tuna, 2012-2013 yılında yaklaşık 1 milyon 9 bin kişinin hastaneye başvurduğunu ve bunlardan sadece 577 kişinin şikâyet başvurusunda bulunduğunu belirtti. Dr. Tuna, yaklaşık bin kişiden 2 kişinin şikâyetçi olduğunu ve bu sayının Türkiye istatistikî açısından hastane olarak çok iyi bir yerde olduklarını söyledi.

 

Bölge Hastanesinde 2012-2013 yılında hasta şikâyetlerinde bir azalmanın mevcut olduğunu ifade eden Tuna, yapılan şikâyetlerin büyük çoğunluğunu ise yerinde çözerek işlem yapıldığını vurguladı.
Şikâyetçi olan hastaların sorununu yerinde bire bir görüşerek sorunu çözdüklerini dile getiren Tuna, Hastanedeki kusurlu görülen personel sayısının ise en fazla bir veya iki kişi olduğunu ve onlara da gerekli işlemlerin yapıldığını kaydetti. Tuna, \"Bize gelen şikâyetlerin büyük çoğunluğu olay esnasında çözülmüştür. Türkiye geneline göre iyi bir aşamadayız. Genelde sıra problemi olabiliyor, tetkiklerini beklemede sorun oluyor veya kişisel diyalog eksikliklerinde hasta şikâyetleri oluyor ve bunlarda hep olay esnasında sorunları çözülmüştür\" dedi.

 

2012 yılında yaklaşık 493 kişinin şikâyetçi olduğunu ve bu sorunların hepsini ise olay yerinde ve esnasında çözüldüğünü vurgulayan Tuna, \"Bununla birlikte 2012 yılında 808 yatan hastaya hasta haklarıyla ilgili eğitim verilmiş ve 590 hastane personeline ise hasta haklarıyla ilgili eğitim verilmiştir. Bizler sürekli olarak hasta haklarıyla ilgili eğitimlerimizi sürdürüyoruz. 2013 yılının Mart ayına kadar ise 84 hasta şikâyeti olmuş ve şikâyetin çoğu yerinde ve olay esnasında çözülmüştür. Hasta hakları konusunda Bakanlık olarak da, hastane olarak da personelimiz sürekli eğitim görüyor. Hasta şikâyeti konusunda hastanemiz Türkiye istatistikî açısından iyi bir noktadadır\" ifadelerini kullandı.

 

Bin kişiden her iki kişi şikâyetçi oluyor
Hasta haklarında şikâyetin azaldığını ve hasta memnuniyetinde her yıl artışın yaşandığını belirten Tuna, bunun tam tersi ise, hasta şikâyetlerinde azalma olduğunu sözlerine ekledi. Tuna, son olarak şunları söyledi: \"Hastanemizde hem personel hem de hastalara hasta hakları konusunda bilgilendirmeler yapılmaktadır. 2012 yılında 796 bin 975 kişi hastanemize başvurdu ve bunlardan sadece 493 kişi şikâyet başvurusunda bulundu. Bu da yaklaşık binde 2 kişi şikâyet ettiği gözlemlenmektedir. 2013 yılının Mart ayının 25`ine kadar hastaneye 212 bin 29 kişi başvurmuş ve bunlardan sadece 84 kişi şikâyet etmiştir. Bu da yaklaşık binde 2 kişi şikâyetçi olduğu görünmektedir. Hastane olarak çok iyi bir yerdeyiz. Türkiye`ye göre çok iyi bir konumdayız.\"
(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir