• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
Bakan Bilgin'den Filistin ile dayanışma mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Bilgin, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 109. Konferansına video mesaj gönderdi.

Türkiye'nin 10 yılı aşkın süredir düzensiz göç akınlarının yükünü dünyada en çok taşıyan ülkelerin başında geldiğinin altını çizen Bakan Bilgin, bu süreçte, 40 milyar doların üzerinde harcama yapıldığını belirtti. Bilgin, "Göçmenler, bazı ülkelerde ulusal müdahale planlarının dışında tutulsa da; Türkiye, 'kimseyi dışarda bırakmama' yaklaşımıyla Suriyelilere gerekli desteği sağlamaya devam etti" ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin İslam coğrafyası ile ilgili de önemli mesajlar verdi, "Filistin halkı, vatanlarını, birlik ve beraberliklerini savunmakta olduğu topraklarında hayatlarını korumaya çalışmaktadır." dedi.

"ILO Genel Direktörünün Raporu'nda da yer verildiği üzere uluslararası hukuka aykırı olarak Filistin topraklarında devam eden işgal sonucunda Filistin halkının yerleşim yerlerinin yok edilmesi ve yerlerinden edilmesi sadece barışa zarar vermemekte, 21. yüzyılda uygulanan bir soykırıma dönüşmektedir." ifadesini kullanan Bilgin, Türkiye'nin, Ortadoğu'da barış ve istikrarın tesisi yönündeki çabaları desteklemeye, bağımsız ve egemen bir devlete sahip olma mücadelesinde haklı ve meşru davasında kardeş Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğine dikkat çekti.

Bakan Bilgin, hem insan odaklı bir toparlanmanın, hem de çalışma dünyasında ilerlemenin sağlanmasında uluslararası kuruluşlarla işbirliği içinde alınacak tedbirler ve uygulamaların belirleyici rol oynayacağına vurgu yaparak " ILO'nun Yüzyıl Beyannamesinde ve bu Konferansın çıktısı niteliğindeki Konferans Sonuç Belgesi rehberliğinde, 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündeminin de benimsediği sosyal adaletin tesisi ve herkes için insana yakışır işlerin yaygınlaştırılması için ILO bünyesindeki her türlü çabaya destek vermeye hazır olduğumuzu belirtmek isterim." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir