• DOLAR 32.33
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2297.202
  • ...
112 Acil Çağrı Merkezi Şırnak’ta hizmete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

112, 155, 156, 110, 122, 177 gibi acil çağrıların 112 hattında ve tek merkezden karşılanarak sevk ve koordine edilmesi amacıyla, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde, 112 Acil Çağrı Merkezi adı altında hayata geçirilen çağrı merkezleri Şırnak’ta hizmet vermeye başladı.

Açılışı gerçekleştirilen çağrı merkezinde Vali Ali Hamza Pehlivan, sağlıkla ilgili olarak gelen bir çağrıyı yanıtladı, geçmiş olsun dileğinde bulunarak müracaatı sağlık birimine yönlendirdi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Vali Pehlivan, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin kente hayırlı olmasını diledi.

Çağrı merkezinin 5 bin 300 metrekarelik kullanım alanına sahip olduğunu belirten Pehlivan, 22 Milyon TL harcanarak modern bir tesisin ortaya çıkartıldığını söyledi.

Pehlivan, “Bu vesileyle diğer tüm yatırımlarda olduğu gibi bu önemli yatırım konusunda da himaye ve desteklerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın İçişleri Bakanımıza ve İller İdaresi Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Açılışa, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karahan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Tamer Bilacan, İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. İsmail Başıbüyük katıldı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir