• DOLAR 32.517
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2494.113
  • ...
Ölmeyenler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bedeni öldü ama ruhu bu halka, özellikle de Hamas hareketine liderlik etmeye devam ediyor. Hiç kimse Hamas hareketinin bugün Ahmed Yasin’siz yaşadığını iddia edemez. Ahmed Yasin Hamas hareketinin Siyasi Biriminde var olduğu gibi, Şura Meclisinde, Kassam Tugayları içinde, İslam toplumunda, bu toplumdaki dernek, vakıf, hayır kurumları ve merkezlerinde kesinlikle mevcuttur. Evet, buralarda bulunuyor. Çünkü Ahmed Yasin bir metot ve ruhtur; düşünce ve liderliktir; silah ve Mushaf’tır; davet ve bağlılıktır.

Herkes gibi davetçiler de vefat eder. Ancak dava hiçbir zaman ölmez. Liderler şehit olur, ancak liderlik ölmez ve şehadet yolunda yürümeyi sürdürür. Şeyh Ahmed Yasin’in inşa ettiği yapı hâlâ ayakta ve diridir. Şeyhin temelini attığı yapı, hem Filistin içinde hem dışında büyümeye devam ediyor. Şeyh şu anda hayatta olsaydı, Hamas hareketinin liderlik ettiği yapının geldiği noktaya çok sevineceğinden eminim. Şeyh ilayı kelimetullah için çaba gösterdi. Hamas hareketinin bu halka ve İslami uyanışa liderlik etmesi için çalıştı. Hayatında uğruna çaba gösterdiği amacı büyük ölçüde gerçekleşti. Hamas hareketi bugün Filistin’de ulusal projeye liderlik ettiği gibi İslami uyanışa da önderlik yapıyor. Onun başlattığı sürecin ve projenin etkilerini Tunus ve Mısır devrimlerinde gördüğümüz gibi, işgalcinin askeri hedeflerine karşı atılan direniş füzelerinde de görüyoruz.

Felçli şeyh sağlıklı olanların bahanelerini ortadan kaldırdı. Ortaya koyduğu tabloyla insanlara mazeretlerin arkasına saklanılamayacağını gösterdi. Şehadetiyle de insanlara örnek oldu. Şehitlik onu talep edene ve onun için samimi davranana ulaşır. Bu şehadetin siyasi veya askeri alanda olması ile namazda kişiyi yakalaması arasında bir fark yoktur. Zira şehadet bir seçimdir. Allah onu, dini ve itaatiyle talep edene bir ödül olarak verir.

Hamas hareketinin bu ümmete verdiği en büyük ödül, piramidinin tepesinde bulunan liderlerini bir bir kurban vermesidir. Bu liderlerin başında Şeyh Ahmed Yasin, İbrahim El-Mukadime, Abdulaziz Er-Rantisi, İsmail Ebu Şenneb, Salah Şehade, Ebu Muhammed El-Ca’beri geliyor. Allah yolunda liderlerini şehit ve kurban verebilen bir hareket mücahit bir halka liderlik etmeye ve liderlik koltuğunda oturmaya layıktır. Bu konuda Hamas hareketi başka hareketleri kendine tercih edebilir ve bu koltuğa oturtabilir. Ancak Allah’ın kendisine verdiği bu nimetle iftihar etme hakkına da sahiptir.

Şehitler ölmez. Şehitler Rableri katında diridir ve rızıklandırılıyorlar. Ahmed Yasin Filistin içinde ve dışında diridir, yaşıyor. Düşüncesiyle, metoduyla, mahir olduğu liderliği, zayıf ve felçli bedenine rağmen geride bıraktığı hikmetli ve ilkeli duruşu Hamas içinde ve dışında dipdiri olarak varlığını sürdürüyor. O, korkakların, ahiret ve dünya hayatını kavrayamayanların gözlerindeki uykuyu kaçırdı. Allah Şeyh Ahmed Yasin’e rahmet etsin.

Dr. Yusuf Rezka

Filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir