• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2296.814
  • ...
"PKK ve Haşdi Şabi'nin anlaşması var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan Parlamentosu’nda düzenlenen oturumun ardından gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Rêber Ahmed, “Her şeyden önce bu elim saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırı hiçbir örf ve adete sığmaz” ifadelerini kullandı.


PKK’nin askeri kanadı HPG’nin “biz Peşmergeye ateş etmedik” şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Reber Ahmed, “Şüphe yok ki bu saldırı PKK’liler tarafından yapıldı. İlk gün de böyle olduğu anlaşıldı. Bazı taraflar bu konuda şaibe çıkarmaya çalışıyor. Ancak kendileri de Peşmergeyi önlemek için ateş açtıklarını açıkladı zaten. Bu konuda herhangi bir soru işaretine yer yoktur” dedi.

PDK Parlamenteri Lîza Kakeyî ise PKK’nin Peşmerge’ye yönelik saldırısının Kürdistan Bölgesi topraklarına saldırı anlamına geldiğini söyledi.
Öte yandan Kakeyî, Haşdi Şabi ve PKK’ye dair de şu ifadeleri kullandı, "PKK ve Haşdi Şabi’nin Şengal’de anlaşması var. PKK, Haşdi Şabi’nin Irak’taki egemenliğinden faydalanıyor. Özellikle de Irak ve Suriye hattında, silah, kaçakçılık ve diğer birkaç konuda birlikte iş yapıyorlar. Bu da Haşdi Şabi için iyi bir gelir.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir