• DOLAR 32.332
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2279.523
  • ...

DOĞRUHABER / Hasan Işık

K.Çekmece(Halkalı)-Başakşehir-Arnavutkoy-İstanbul Havalimanı-Eyüp(Göktürk)-Kağıthane-Gayrettepe Beşiktaş Metrolarının Depo Sahası İlk Ray Kaynağı töreni gerçekleşti.

Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul’a bugüne dek kazandırılan 80 kilometrelik kent içi raylı sisteme ek olarak, devam eden 5 önemli metro hattının toplam uzunluğun da 91 kilometre olduğu bilgisini paylaştı.

Karaismailoğlu, “Çok yakında yapımına başlayacağımız iki metro hattının uzunlukları da 13,5 kilometredir. Projelerimiz tamamlandığında, İstanbul’un kent içi raylı sistemlerinin yarısından fazlasını bakanlığımız yapmış olacaktır. İstanbul’un her noktasının raylı sistemle ulaşılabilir hale gelmesi tüm İstanbul trafiğini rahatlatacak ve İstanbulluların yaşam kalitesini arttıracaktır” dedi.

“İSTANBUL’DA 13,5 KM’LİK YENİ RAYLI SİSTEM HATTINA BAŞLIYORUZ”

Bakan Karaismailoğlu, “Bugün depo sahasında bulunduğumuz Beşiktaş-Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı Metro hattı ve Küçükçekmece -Halkalı-Başakşehir-Arnavutkoy-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Pendik-Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro hattı, Bakırköy sahil (İDO)-İncirli-Bahçelievler-Güngören-Kirazlı Metro hattı, Başakşehir-Çam Sakura hastanesi-Kayaşehir Metro hattında, çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu hatlara ek olarak; Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Bosna bulvarı Raylı Sistem hattı ve Kazlıçeşme-Sirkeci Kentsel Ulaşım ve Rekreasyon Dönüşüm projelerine de en kısa sürede başlayacağız. İstanbul’da devam eden metro hatlarımızın toplam uzunluğu 91 kilometreye ulaşmaktadır. Ayrıca 13,5 km’lik yeni raylı sistem hattına da başlıyoruz. 2023 yılında bunların hepsini bitiriyoruz” şeklinde konuştu.