• DOLAR 32.488
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2480.82
  • ...
Sudan'da aşiretler çatıştı: 36 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güney Darfur Valisi Musa Mehdi yaptığı açıklamada, eyaletin Mandawa, Marmasa ve Majangary bölgelerinde aşiretler arasında bir çatışma çıktığını söyledi.

Mehdi, çatışmanın Cumartesi günü başladığını ve Pazar sabahına kadar devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Mehdi, çatışmanın ardından kolluk kuvvetlerin bölgelerde durumu kontrol altına aldığını ve aşiretleri ayırdığını belirtti.

Yerel basın ise çatışan aşiretlerin Falata ve Al-Taisha aşiretlerin olduğunu bildirdi.

Güney Darfur Güvenlik Komitesi, failleri yakalamak, olası çatışmaların tekrarını önlemek ve soruşturma için bölgeye askeri takviye gönderme kararı aldı.

Sudan'ın Batı Darfur Eyaleti'nin başkenti El Geneina'da Nisan ayında aşiretler arasında çıkan çatışmalarda yaklaşık 137 kişi öldü, 221 kişi yaralandı.

Sudan'ın Darfur bölgesi 2003'ten beri bir iç savaşın pençesinde.

31 Aralık 2020'de BM Güvenlik Konseyi, Darfur'daki Birleşmiş Milletler-Afrika Birliği Karma Operasyonunun (UNAMID) bölgedeki yetkisini sona erdiren bir kararı kabul etti. 

Darfur'da 2007 yılından bu yana görev yapan yaklaşık 16 bin UNAMID askeri, görevlerini Temmuz ayında tamamlamaya hazırlanıyor.

Sudan'da BM Entegre Geçiş Yardım Misyonu (UNITAMS), yetkilerinin bir kısmı ile UNAMID'in bölgedeki idari görevlerini tamamlamak üzere 2021 yılında görevlendirilecek. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir