• DOLAR 32.524
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2426.935
  • ...
Depremde hasar gördüğü gerekçesiyle boşaltılan bina madde bağımlılarının mekânı haline geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Elazığ-Sivrice merkezli 6,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde yüzlerce bina gibi, Malatya Merkez Battalgazi ilçesi Cirikpınar Mahallesi Turgut Temelli Caddesi üzerinde bulunan Doğan Apartmanı'nda da hasar oluştu.

Mahalle sakinleri, hasar tespit ekiplerinin yaptığı ilk incelemede, binaya ağır hasar raporu verildiğini, binanın yıktırılacağı gerekçesiyle boşaltılarak kapı ve pencerelerinin söküldüğünü, daha sonra yapılan ikinci incelemede ise orta hasar raporunun verildiğini öne sürdü.

Binanın boşaltılmasının ardından harabeye döndüğünü ve içeride her türlü rezaletin işlendiğine dikkat çeken mahalle sakinleri; sarhoşu, ayyaşı, hapçısı, madde bağımlısının burada toplandığını, gece geç saatlerde silahların sıkıldığını ve bağrışma ile küfürlerin havada uçuştuğunu kaydetti.

"Ya bina yıktırılsın ya da girişlere kapatılsın"

Apartman ve çevresinde yaşananlar nedeniyle kendi evlerinde huzur kalmadığını, evlerinin balkonuna dahi çıkamadıklarını belirten mahalle sakinleri, yetkililere çağrıda bulunarak bir an önce ya binanın yıktırılması ya da bir karar verilene kadar etrafının kapatılarak girişlere izin verilmemesi talebinde bulundu.

Binaya girenlerin içeride ateş yakarak pis işler yaptıklarından dolayı çocukların dışarıya çıkıp oynamaya korktuklarını belirten mahalleli, "Lütfen bizi bu beladan kurtarın!" diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Mehmet Ay

"Mahalleli olarak çok rahatsızız"

24 Ocak depreminde binada hasar oluştuğunu dile getiren mahalle sakinlerinden Mehmet Ay, ilk önce ağır hasar sonradan ise orta hasar raporu verildiği söyledi.

Ay, "25 yıldır bu mahallede oturuyorum. Hem muhtarımız hem de mahalle sakinleri yetkililerle yaptıkları görüşmelerde yazışmaların daha devam ettiği belirtildi. Ancak bu sorun bir türlü çözülmedi. Metruk binanın arka kısmının kuytu olmasından dolayı hem binanın içerisine hem de kömürlüklere lise çağındaki kız ve erkek çocukları girerek burada bally çekiyorlar, esrar, eroin ve içki içiyorlar… burada çocuklara istismarda bulunuyorlar. Gece geç saatlerde silahlar sıkılıyor, birbirlerini bıçak ve soplarla kovalıyorlar. Mahalleli olarak çok rahatsız oluyoruz ve sıkıntı çekiyoruz. Evimiz binanın tam karşısında olduğu için balkonumuza çıkamıyoruz ve tedirginiz! Özellikle Malatya'daki yetkililerimizden, başta Sayın Valimizden (Aydın Baruş) ve Çevre ve Şehircilik Bakanımızdan (Murat Kurum) rica ediyoruz. Lütfen bir an önce bu sorunun giderilip mahallelinin huzura kavuşmasını istiyoruz." diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Muhammet Emir Yılmaz                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Abdullah Tuzcu

"Korkudan dışarı çıkıp oynayamıyoruz, lütfen bizi bu beladan kurtarın!"

Metruk binaya girenlerden dolayı dışarıya çıkmaya korktuklarını söyleyen çocuklardan Muhammet Emir Yılmaz ile Abdullah Tuzcu, "Sürekli bağırıyorlar, içeride ateş yakıyorlar, içki içiyorlar ve burada yatıyorlar. Korkudan dışarıya çıkıp oynayamıyoruz. Başkanımız her yeri yaptı sadece burası böyle kaldı. Lütfen bizi bu beladan kurtarın." diyerek yaşanan duruma müdahale edilmesini istedi.

Fazilet Ay

"Balkonuma çıkamıyorum, bir an önce bu binanın yıktırılmasını istiyoruz"

Metruk binadan dolayı epey sıkıntı çektiklerini aktaran Fazilet Ay, "Evimiz tam binanın karşısında olduğu için balkona ve pencereye çıkamıyoruz. Çok sıkıntı çekiyoruz. Bir bakıyorsunuz gece silah sesi geliyor. 16 aydır bu sıkıntıyı çekiyoruz. İlk önce ağır hasarlı raporu verildi ama yıktırılmadı. Lise buraya yakın olduğu için lise öğrencileri geliyor, madde bağımlıları geliyor. Bir bakıyoruz içeriden dumanlar çıkıyor, kız-erkek girenler oluyor ne yaptıkları belli değil. Buradan yetkililere sesleniyoruz ve bir an önce bu binanın yıktırılmasını istiyoruz." dedi.

Mehmet Toy

"Her türlü pislik yapılıyor. Sarhoşu, ayyaşı, hapçısı, madde bağımlısı… hepsi burada!"

Depremde bina hasar gördükten bu yana defalarca çözüm bulunması için yetkililere dertlerini anlatmaya çalıştıklarını dile getiren Mehmet Toy, "Valimizin yanına gittik. Belediye başkanları ve vekillerimizle görüştük. Fakat ne hikmetse bu binaya bir sağlam, bir çürük raporu verildi. Yaklaşık 17 aydır daha bir çözüm bulunamadı. Buradan Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sesleniyorum. Bu binanın raporunun bir an önce incelenmesini, yıktırılıp yıktırılmayacağına bir karar verilip bizlere bildirmelerini rica ediyoruz. Bu bina ile aramızdaki mesafe 10 metredir. Burada her gece her türlü pislik yapılıyor. Sarhoşu, ayyaşı, hapçısı, madde bağımlısı… hepsi burada. Balkonumuza çıkamıyoruz, çocuklarımızın psikolojisi bozuldu. Artık ne yapacağımızı ne edeceğimizi bilemiyoruz. Buradan yetkililere sesleniyorum bu binanın bir an önce yıktırılmasını istiyoruz." dedi.

"Bizi bu beladan kurtarsınlar ki biz de evimizde rahat ve huzurlu bir şekilde oturalım"

Devletin kendilerine yardımcı olması için çağrıda bulunan Toy, "Devletimiz herkesin yaralarını sarıyor, bir bu binaya mı çözüm bulamıyor? Bizi bu beladan kurtarsınlar ki biz de evimizde rahat ve huzurlu bir şekilde oturalım. Gece saat 02.00-03.00'te 30-40 kişi toplanıyor, bağırıp çağırıyorlar, küfürler ediyorlar. Aileler balkona çıkmaya utanıyor. Şayet şimdilik bir yapamıyorlarsa da binanın giriş çıkışlarını kapatsınlar ki binaya giriş olmasın." diye konuştu.

Feride Ay

"O kadar utanılacak şeyler oluyor ki insan söylemeye utanıyor, çocuklarımıza kötü örnek oluyorlar"

Metruk binada her türlü pisliğin döndüğünü ve mahalle sakinleri olarak bundan çok rahatsız olduklarını ifade eden Feride Ay, "Bu binada toplananlar çocuklarımıza kötü örnek oluyorlar. Bundan dolayı bu bina bir an önce yıktırılsın ki biz de rahat edelim. Huzurumuz yok, rahatça balkonumuza çıkamıyoruz. Buraya giren çıkan belli değil ve korkuyoruz? Balkona çıkmaya mecbur kaldığımızda da burada yaşanan ahlaksızlıktan dolayı yüzümüzü çevirip tekrar içeri giriyoruz. Burada o kadar utanılacak şeyler oluyor ki insan söylemeye utanıyor." diyerek yaşadıkları sıkıntıları anlattı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir