• DOLAR 32.533
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2429.155
  • ...
Kassam Tugayları, elinde tuttuğu işgalci askerin ses kaydını yayımladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ-AA

Katar merkezli Al Jazeera televizyonunda yayımlanan "Ma Hafiye Azam" isimli programda, Hamas'ın, daha önce 11 Ekim 2011'de yaptığı, bir işgalci (Gilad Şalit) karşılığında hapishanelerdeki Filistinli tutukluların serbest bırakıldığı esir takası anlaşması belgesel şeklinde ele alındı.

“HER GÜN YENİDEN ÖLÜYORUM”

Programda kimliğine ilişkin bilgi verilmeyen, Gazze'de Kassam Tugaylarının elinde tutulduğu belirtilen işgal çetelerinden birinin ses kaydına yer verildi. Ses kaydında "Ben İzzeddin Kassam'ın esiri olan İsrail askeriyim. Umarım İsrail devleti, bizi geri almak için hala çalışıyordur." ifadeleri yer aldı. Kayıtta ayrıca "Her gün yeniden ölüyorum, yakın zamanda ailemin kollarında olacağıma dair bir umut hissediyorum." diyen asker, işgal rejiminin esirler arasında bir ayrım yapıp yapmadığını, esirlerin serbest bırakılması için çalışıp çalışmadığını sordu. Kassam Tugaylarının işgal rejiminin 2014'te Gazze'ye düzenlediği saldırılar sırasında esir alındığını duyurduğu çete mensupları hakkında ilk kez bilgi yayımlandı.

"KASSAM'IN ELİNDE PAZARLIK KARTLARI VAR"

Kassam Tugayları Başkomutan Yardımcısı Mervan İsa da aynı programda, işgal rejimiyle onurlu bir esir takası anlaşması yapmak için ellerinde bazı pazarlık kartları olduğunu söyledi. Filistinli esirler dosyasının Kassam Tugayları ve direniş için masadaki en önemli mesele olduğunu vurgulayan İsa, bunun da ne pahasına olursa olsun bu dosyaya eş değer bir çaba olduğu anlamına geldiğini kaydetti. İsa, esirler dosyasının gelecekteki sürprizlerin işaret fişeği olacağını aktardı.

 

“HAMAS PSİKOLOJİK SAVAŞ YÜRÜTÜYOR”

Öte yandan işgal rejimi Kassam Tugaylarının yayımladığı ses kaydının ardından yapılan açıklamada, "Hamas'ın elindeki esirlerini geri almak için çalışacaklarını" belirtti.  Netanyahu, ayrıca Oron Şaul, Hadar Goldin, Avera Mengistu ve Hişam es-Seyyid'in (Kassam Tugaylarının elinde olduğu ifade edilen esirler) durumlarının gayet iyi farkında olduklarını kaydetti. İşgal rejiminde yayın yapan Kanal 20 televizyonunda yer alan haberde de Hamas'ın ses kaydını yayımlayarak İşgalcilere karşı psikolojik bir savaş yürüttüğü yorumu yapıldı.

1 İŞGALCİYE KARŞI 1027 FİLİSTİNLİ ESİR SERBEST KALMIŞTI

Hamas'ın, Mısır aracılığıyla işgal çetesi ile  11 Ekim 2011'de yaptığı esir takası anlaşması çerçevesinde, bir işgal çetesi mensubu için (Gilad Şalit) karşılığında hapishanelerdeki 1027 Filistinli esir serbest bırakılmıştı. Ancak sözüne sadık kalmayan işgal rejimi  2014'te serbest bırakılan Filistinlilerden onlarcasını yeniden tutuklamıştı. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, işgal rejiminin 2014'te Gazze'ye düzenlediği operasyon sırasında ise 2'si asker 4 İsraillinin esir alındığını açıklamıştı. Kassam Tugayları, bu kişilerin durumu hakkında ise şu ana kadar herhangi bir bilgi vermemişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir