• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2282.233
  • ...
Dr. Dindar Doski: PKK, Kürdistan Bölgesi için bela ve tehdittir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Basnews’in özel haberine göre Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) Kurucularından Dr. Dindar Doski, PKK’nin yıllardır Kürdistan Bölgesi topraklarından Türkiye'ye saldırarak Kürdistan Bölgesi için  bela oluşturduğunu dile getirdi.

Doski açıklamasında, PKK’nin yaptıklarının kanunlara göre yasal olmadığını, Kürdistan Bölgesi’nin Irak’ın parçası olduğunu, bu nedenle herhangi bir askeri gücün Irak topraklarından Irak’ın komşularına saldırmasının doğru olmadığını ifade etti.

Dr.Dindar Doski açıklamasının sonunda şu hususlara dikkat çekti: “PKK’nin faaliyet sahası Kuzey Kürdistan’dır, Güney Kürdistan değildir. Şimdiye kadar Kuzey Kürdistan’da tek bir köy bile kurtaramamışlar ama bütün çalışmalarını, ağırlıklarını, faaliyetlerini Kürdistan Bölgesi’ne ait köylerin üzerinde yürütüyorlar.  Bundan dolayı da bir çok köy harap olmuş, sivil insanlar hayatlarını kaybetmiş, Peşmergeler şehit düşürülmüş ve yaralanmış. Her şeyden fazla tehlikeli olan şey, PKK’nin Peşmergeye yönelik geliştirdiği saldırılardır. Bu nedenle bütün siyasi taraflar PKK’nin bu yaklaşımına karşı çıkmaladır.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir