• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Tarihte Bugün: 7 Haziran
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

7 Haziran’da dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;  

1557: İstanbul’da inşa edilen Mimar Sinan’ın kalfalık devri eseri Süleymaniye Camii ibadete açıldı. (Süleymaniye Camii ibadete açıldı) 

1832: Kanada’nın en büyük eyaleti olan Quebec’te meydana çıkan kolera salgınında yaklaşık 6 bin kişi öldü. (Kanada’da kolera salgını; 6 bin ölü) 

1866: Anadolu'da kurulan ilk demiryolu hattı olan İzmir-Aydın demiryolu açıldı. (Anadolu'da kurulan ilk demiryolu açıldı)

1914: Atlas Okyanusu ile Büyük Okyanus’u birbirine bağlayan Panama Kanalı, gemi trafiğine açıldı. Kanalın yapımı sırasında, yaklaşık 27 bin 500 kanal çalışanı can vermiştir. Bu kanal aynı zamanda Güney Amerika ve Kuzey Amerika’yı birbirinden ayırır. (Panama Kanalı, gemi trafiğine açıldı)

1929: Vatikan, etkinliği yok olan kilisenin itibarını kurtarmak amacıyla siyasi bir manevra ile bağımsız devlet haline getirildi. (Vatikan, bağımsız devlet haline getirildi)

1933: Tedavüldeki Osmanlı paralarının toplatılması ve bunların yerine yeni madeni paraların basılmasını öngören kanun kabul edildi.
(Tedavüldeki Osmanlı paraları toplatıldı)

1967: Siyonist terör çeteleri, Altı Gün Savaşı devam ederken Kudüs’e girdi. (Siyonist terör çeteleri Kudüs’e girdi)

1974: Bütün ülkede tüp gaz sıkıntısını gidermek amacıyla ithal edilen 20 bin tüp gaz piyasaya sürüldü. Piyasaya sürülen tüp gaz, milletin derdine deva oldu mu bilinmez ama o yıllarda fakru zaruret içinde bırakılmış halkın tek derdi tüp gaz da değildi. Bütün ihtiyaç maddeleri karaborsaya düşmüş kuyruklar başını alıp gitmişti. Temel ihtiyaç maddeleri de karneye bağlanmıştı. (Ülke genelinde tüp gaz sıkıntısı)

1996: Cumhurbaşkanı Demirel, Hükümeti kurma görevini Refah Partisi Lideri Necmettin Erbakan’a verdi. Doğruyol Partisi ile koalisyon hükümeti kuran Necmettin Erbakan’ın yolu 28 Şubat Postmodern Darbesi ile kesildi ve ordu tekrar yönetimde söz sahibi oldu. (Cumhurbaşkanı Demirel, Hükümeti kurma görevini Erbakan’a verdi)  

1999: Ankara Emniyeti'ndeki “telekulak” şebekesinin Başbakan Bülent Ecevit'in gizli ev telefonunu bile izlemeye aldığı ortaya çıktı. (Başbakan Bülent Ecevit'in telefonları dinlendi) 

2005: Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın liselerde eğitim-öğretim süresinin 3 yıldan 4 yıla çıkarılmasına ilişkin kararını onayladı.  (Liselerde eğitim-öğretim süresi 3 yıldan 4 yıla çıkarıldı)

2013: Neler konuşulduğu sır gibi saklanan, dünyanın önde gelen isimlerinin katıldığı “Bilderberg Toplantıları” başladı. Bilderberg Toplantıları’na Türkiye’den de 6 isim katıldı. (“Bilderberg Toplantıları” başladı)  

2015: Türkiye'de genel seçimler yapıldı.

2018: Brezilya'da 10 yılda 600 bin cinayetin işlendiği açıkladı. (10 yılda 600 bin cinayet işlendi)

Bu haberler de ilginizi çekebilir