• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
5. Geleneksel Sünnet Şöleni kayıtları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Konuya ilişkin açıklama yapan Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, şimdiye kadar 780 çocuğun sünnet şöleni kapsamında sünnet olduğunu belirterek, \" Bitlis Belediyesi, sünnet şölenleri artık geleneksel hale geldi. Bu yıl inşallah 5.ni düzenleyeceğiz. Klasik sünnet şöleni yapmıyoruz. Sünnet olan çocuklarımıza aileleriyle birlikte etkinlikler düzenleyip, gezi programı ve mevlidi şerif okutturuyoruz. İlimiz merkezinde ikamet edip başvuruda bulunan çocuklarımız, sünnet şöleni kapsamında erkekliğe ilk adımını atmış olacaktır. Bu toplumsal etkinliğe sünnet olacak çocukları bekliyoruz. Sünnet şöleni ile hem imkânı olmayan ailelerin çocuklarına yardımda bulunmak, hem de toplu bir sünnet şöleni yaparak aileler arasındaki kaynaşmayı sağlamayı amaçlıyoruz\" şeklinde konuştu.

 

Bitlis Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında 1 Mayıs 2013 tarihi mesai saati bitimine kadar sünnet şöleni için başvuruların kabul edileceği bildirildi.

 

Sünnet şöleni kapsamında başvuru yapmak isteyen ailelerin, sünnet olacak olan çocukları ile birlikte kayıt yaptırmaları gerektiği belirtildi.

 

2 yaşından büyük olması gereken çocukların sünnet kıyafetleri ile gelmeleri istenerek, düzenlenen şölen kapsamında mevlit ve gezi programı tertip edileceği açıklandı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir