• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siyonist işgalci rejim yılbaşından bu yana 4 bin 200 Filistinliyi alıkoydu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Müdürü Riyad el-Eşkar, yaptığı yazılı açıklamada, siyonist işgalcilerin bulunduğu her yerde ve özellikle 1948'de işgal edilen Filistin topraklarında karşı karşıya kaldığı intifadaya "alıkoyma" saldırılarıyla karşılık verdiğini söyledi.

Riyad el-Eşkar, siyonist işgalcilerin Kudüs'e ve Gazze Şeridi'ne destek verilmesine engel olmak amacıyla gelişigüzel "alıkoyma" saldırıları gerçekleştirdiğini ifade etti.

Siyonist işgalci rejimin her yaştan ve kesimden Filistinlileri esir aldığına dikkat çeken el-Eşkar, yılbaşından bu yana aralarında yaşlıların ve küçük yaşta kızların da bulunduğu 77 kadının alıkonulduğunu bildirdi.

İşgalcilerin aynı dönemde 800 çocuğu, 5 milletvekilini ve Filistinli grupların liderlerinden onlarcasını esir aldığını kaydeden el-Eşkar, birçok kişinin de evlerine baskın düzenlendiğini ve tehdit edildiğini belirtti.

Riyad el-Eşkar, yılbaşından bu yana siyonist işgalcilerin Gazze Şeridi'nden 26 kişiyi esir aldığını, söz konusu kişilerden 24'ünün iş bulmak için 1948'de işgal edilen topraklara geçmeye çalışırken sınırda yakalanan gençler olduğunu ve çoğunun sorguya çekildikten sonra serbest bırakıldığını açıkladı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir