• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
MSB'den peşmergeye yönelik saldırıya tepki: Alçakça ve haince
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), PKK mensuplarının dün sabah Duhok'un Amedi ilçesi sınırlarındaki Metina Dağı'nda göreve giden Peşmerge mühendis timine düzenlediği saldırıda 5 peşmergeyi katletmesi, 7 peşmergeyi de yaralamasına tepki gösterdi.

KDP lideri Barzani: "Peşmerge'yi şehit edenler hak ettikleri cezayı bulacak"

MSB'den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hiç bir kutsalı olmayan, ipini tutanların istek ve arzusuyla kaos üreten ve kan döken PKK/KCK/YPG terör örgütü, Peşmerge güçlerine haince saldırarak bölgenin barışı, huzuru ve istikrarı önündeki en büyük engel olduğunu bir kez daha göstermiştir.

PKK/KCK/YPG terör örgütünün bu alçak saldırısı, amacının asla ve asla Kürtleri korumak olmadığının ve onların temsilcisi olamayacağının açık kanıtıdır.

PKK/KCK/YPG terör örgütünün gerçek yüzü görülmeli ve özellikle dost ve müttefik ülkeler PKK/KCK/YPG'ye başta silah ve mühimmat olmak üzere desteğini kesmelidir.

Türkiye; bölgemize huzursuzluk, istikrarsızlık, kan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyen bu hain ve eli kanlı terör örgütünü tamamen bitirmeye, mücadelesine en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar devam etmeye kararlıdır ve bu konuda komşularıyla iş birliğine hazırdır.

Her zaman olduğu gibi komşularımızın toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygılı olarak terörle mücadelesinde Iraklı kardeşlerimizin daima yanındayız ve onlara desteğe hazırız.

Bu vesile ile PKK/KCK/YPG terör örgütünün hain saldırısında hayatını kaybeden Iraklı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir