• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ilk dijital sergisini açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Rohat Cebe; "İS'S NITANAS" adlı resim sergisinin, fakültenin Resim Bölümü öğretim üyeleri ve Resim Anasanat Dalı programına kayıtlı yüksek lisans öğrencilerinin çalışmalarından oluştuğunu söyledi.

Covid-19 salgını döneminde yaşamın ve alışkanlıkların farklı bir boyuta yönlendiği bu süreçte, salgının olumsuz etkilerinden korunmak için dijital kaynakların her alanda olduğu gibi sanat alanında da kullanılmaya başladığına dikkat çeken Cebe, ilk dijital konserini gerçekleştirmesinin ardından Güzel Sanatlar Fakültesinin şimdi de ilk dijital sergisini açtığını belirtti.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir'in göreve başladığı günden itibaren Güzel Sanatlar Fakültesine verdiği destek ve katkıların yanında sanata ve sanatçıya verdiği değer ve önemin kendilerini onurlandırdığını belirten Cebe, bu duygularla Güzel Sanalar Fakültesinin tüm imkanlarını en yüksek performansla pratiğe dökerek çalışmalarına devam edeceğini aktardı.

Serginin içeriği üzerine açıklamalar yapan Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Haydar Balseçen ise şunları söyledi:

"Sergide 17 sanatçının 30 eserinin sergilendiğini, sıra dışı zamanlar yaşadığımız bu süreçte sanatın gizemli gücü ve geniş kitlelere ulaşılabilir özelliği temelinde nitelikli eserleri bir araya getirerek bu serginin çatısını oluşturdular. Sıradanlığın dışında durma gayreti ve düşüncesinden hareketle, olayları tersinden okumak ve yeni önermeler sunmak bu sergiye katılan sanatçıların kesişim noktası oldu. Sergide yer alan çalışmaların kendine özgü kavramsal ve anlamsal içerikleri farklı teknik altyapılarla birleşerek sosyolojik ve psikolojik mesajlar verirken bazen de izleyiciyi kendi düş dünyasıyla baş başa bırakıyor. Sergide; dijital fotoğraftan performansa, tuval resminden enstelasyon sanatı örneklerine kadar renkli bir yelpazenin sunuldu. Bu doğrultudan hareketle farklı bakış açılarından oluşan eserlerin bir araya gelmesiyle sanatsal bir sinerji ortaya çıkmaktadır." dedi.

"İS'S NITANAS" adlı resim sergisi 7 Haziran ile 7 Temmuz tarihleri arasında 

www.batman.edu.tr adresinden ziyaret edilebilecek. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir