• DOLAR 32.476
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2474.068
  • ...
TÜGİK`ten Van`a İmralı sürecine destek ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral ve beraberindeki heyet, Van`da bürokratlar, yerel yöneticiler ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

 

Sabah saatlerinde Van`a gelen heyet kahvaltı yaptıktan sonra Van Belediye Başkanlığı`nı ziyaret ederek Belediye başkan vekili Sabri Abi ile bir araya geldi. Burada kısa bir konuşma yapan TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, TÜGİK`in Türkiye`nin en geniş kapsamlı sivil toplum kuruluşları arasında yer aldığını belirterek, "Doğru bir planlamayla doğru sektörlere yatırımı, yönlendirmeyi ve bölge ekonomisine katkı sağlarken istihdam oluşturmayı hedefliyoruz. İş dünyası olarak atacağımız adımları, üstleneceğimiz rolü daha somut hatlarla görmek için de çeşitli şehirlerimizde temaslar gerçekleştiriyoruz. Diyarbakır`a yaptığımız ziyaret, ülke çapında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşunun çözüm süreci ve sonrasına ilişkin attığı ilk somut adımdı. Diyarbakır`da hem iş dünyasının hem de Diyarbakırlıların büyük bir heyecan içinde olduğunu gördük. Bu şehrimizdeki temaslarımız, yapıcı bir çalışma süreci ve hareket planı ortaya koymak adına çok önemli bir başlangıç oldu. Şimdi Van`a geldik ve burada da yoğun temaslar gerçekleştireceğiz. Ardından Batman, Bitlis, Mardin ve Siirt`i ziyaret ederek temaslarımızı sürdüreceğiz" dedi.

 

"Dökülen kan duracak"

Daha sonra konuşan Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, Türkiye`nin genç işadamlarının bu sürece olan katkılarını anlamlı bulduklarını belirterek, "Bu soruna barış ve huzurun gelmesi için Diyarbakır`da, Van`ımızda açıklama yapıldı. Bu barış açıklaması gerçekten önemliydi ve bu barış sürecine de bütün Türkiye`nin, özellikle genç işadamlarımızın destek vermesi gerekiyordu. Bütün dinamiklerin bu sürecin başarıya ulaşabilmesi için katkı sunmaları gerekiyor ve herkesin bir nebzede olsa elini taşın altına koyması gerekiyor. Türkiye`nin gelişmesi, kalkınması için bu sürece destek vermemiz gerekiyor. Bu barış süreci ben inanıyorum ki iyi bir yere gidecek, tabi burada süreci sabote etmeye çalışanlar da olacak. Bu sürecin başarıya ulaşmaması için çoğu çevreler harekete geçecek, Türkiye`de şimdiye kadar dökülen kanın da durması gerekecek, öyle de görünüyor. Bundan sonra inşallah hep birlikte Türkiye`nin gelişmesi için katkı sunacağız. Ve var gücümüzle barışın tesisi için çaba sarf edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Van Belediyesi`nden sonra Van Valiliği`ne gitmek üzere buradan ayrılan grup, Van Valisi Münir Karaloğlu ile bir araya geldi.

 

"Annelerin gözyaşına sebep olan fitneden kurtulmak üzereyiz"

Burada grupla bir araya gelen Van Valisi Münir Karaloğlu da, annelerin gözyaşına sebep olan bir fitneden, kurtulmak üzere olduklarını belirterek, "Türkiye`de uygulanan en hayati proje kardeşlik projesidir. Bunu mutlak suretle pozitif olarak sonuçlaması gerekiyor. Buna toplumun, herkesin destek olması lazım. Bunu sadece parlamentoya, hükümete ve siyasetçilere bırakmamamız gerekiyor. Birinci görev onlarda, zaten gereğini yapıyorlar. Ama toplumun bütün kesimleri, sivil toplumuyla, iş dünyasıyla bu sürece destek olması gerekiyor. Bunun için buradasınız. Gerçekten teşekkür ediyorum. Hem işadamı hem genç bir ekibin Türkiye`nin çok önemli bir yarasını sarmak için burada olması bizi mutlu etmiştir. Van biliyorsunuz büyük bir deprem yaşadı. Büyük acılar yaşadık, büyük yıkımlar oldu. İçinizde birçok kişi bize yardım ettiniz, destek sundunuz. Van adına sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah sizin bugün burada olmanız, barış sürecinin hayırla sonuçlanması noktasında hayırlı bir adım olacaktır" ifadelerini kullandı.

 

TÜGİK üyeleri getirmiş oldukları barışın simgesi olan beyaz kravat ve beyaz mendilleri, Van Valisi Münir Karaloğlu ile Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi`nin yakasına taktı. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir