• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sefin Dizayi: PKK, Kürdistan Bölgesini bir savaşın içine çekmek istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK'nin Duhok'un Amedi ilçesi sınırlarındaki Metina Dağı'nda Peşmerge'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı kınayan Sefin Dizayi, bu tür saldırıların ilk olmadığı gibi son olmayacağına dikkat çekti.

K24'e konuşan Dizayi, PKK'nin amacının, Kürdistan Bölgesi'ni hiç istemediği ve ilgisinin olmadığı bir savaşa çekmek olduğunu söyledi.

PKK'nin, savaşı daha geniş bir alana yaymakla yaşadığı kan kaybını önlemeye çalıştığına işaret eden Dizayi, şöyle konuştu:

PKK, savaşı daha geniş bir alana yaymak istiyor ve Kürdistan Bölgesi halkını bu savaşa sürüklemek amacını taşıyor. Sınır bölgelerinde yüzlerce köyün boşaltılması ve bu bölgelerde askeri operasyonların genişletilme ve Kürdistan Bölgesi'deki ormanların kesilmesini buna örnek gösterebiliriz. Tüm bunlar Kürdistan Bölgesi ve bölgeyi olumsuz etkiliyor.

Binlerce Ezidi'nin Şengal'e dönmesine de engeller çıkardığına dikkat çeken Dizayi, "Şengal'deki duruma baktığımızda PKK'ye bağlı birçok silahlı unsur var ve bölgede sürekli olarak sorun çıkarıyorlar. Eğer PKK'nin Kürdistan Bölgesi'nin istikrar ve güvenliğini bozma amacı yoksa; Şengal, Xaneqin, Şarezur, Kandil, Bradost, Sidekan ve tüm sınır bölgelerinde ne işi var?" diye sordu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir