• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
Gazze'ye atılan patlamamış 1200 füze, tank ve top mermisi etkisiz hale getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre; Gazze'deki İçişleri Bakanlığı'na bağlı Patlayıcı Mühendisliği görevlisi Muhammed Mikdad, alanında uzman mühendislerin yer aldığı ekiplerin, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarda işgal ordusu tarafından atılan ancak patlamayan 1200 adet füze, tank ve top mermisinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Mikdad, mühendislerin gözetimindeki patlayıcı ekiplerinin, Gazze’nin farklı bölgelerine düşen ancak patlamayan füze ve top mermilerini imha etmek için 1200 görevde bulunduğunu bildirdi.

Gazzeli yetkili, müdahale edilen ve etkisiz hale getirilen patlayıcıların türünün, top mermileri, sis bombaları, güdümlü füzeler, bombalar arasında değişkenlik gösterdiğini belirtti.

Çok kısa sürede bu kadar fazla patlayıcıyı imha etmenin büyük bir başarı olduğuna dikkat çeken Mikdad, “İsrail’in attığı bu bombalar, düştüğü bölgelerde zamanında patlasaydı, halk arasında katliamlara neden olurdu.” ifadelerine yer verdi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi gibi uluslararası kuruluşlara, ekiplerin sahadaki çalışmalarını izleme ve onlara gerekli ekipmanı sağlama çağrısında bulunan Mikdad, bomba imha uzmanlarının kullandığı koruyucu ekipmanların işgal rejimi tarafından Gazze Şeridi'ne girişinin engellendiğini söyledi.

Siyonist işgal rejimi, 10 Mayıs Pazartesi gecesi geç saatlerde yaptığı bir açıklama ile ambargo altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adı verilen askeri bir operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

Bunun mukabilinde Gazze'deki direniş grupları ise siyonist işgalcilerin sivilleri hedef alması ve İslami mekanların saygınlığını çiğnemesiyle eş zamanlı olarak "Kudüs Kılıcı" adını verdikleri operasyonları başlattıklarını bildirmişti.

İşgal rejimi, 11 gün süren bombardımanın ardından ateşkese razı olmak zorunda kalmıştı. 

Filistin makamlarının yayınladığı verilere göre, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı ve Filistin direnişiyle varılan ateşkesle sona eren saldırılarında 66'sı çocuk, 39'u kadın 248 Filistinli şehit olmuş, 120 binden fazla Gazzeli de evlerinden olmuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir