• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...
Büro Memur-Sen Mardin’de yetkili sendika oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Büro Memur Sen Şube Başkanı Ümit Unat, 15 Mayıs tarihinde büro hizmet kolunda faaliyet gösteren tüm kurumlarda gerçekleşen sendika üye tespit çalışmalarının sonuçları hakkında basın açıklaması yaptı.

Sonuçlar hakkında bilgi veren Unat, "4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu uyarınca her yıl 15 Mayıs itibari ile yetkili Sendika'nın belirlenmesi amacıyla Kamu İşverenleri ve Sendika Temsilcileri ile birlikte yapılan üye sayımı toplantısı sonucunda, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen üyelerimiz sayesinde Büro Memur-Sen olarak Mardin 'de bulunan kamu kurumlarının çoğunluğunda yine yetkili Sendikayız." dedi.

Çalışanların hak ve emek mücadelesinde üzerimize yüklenen vebal ve sorumluluğun hakkını tam anlamıyla yerine getirmek ancak bunu bir dava şuurunda, fedakârlık ve samimiyet içerisinde olanlar yapabilir. Bizim sendikal anlayışımızda ne sınıf sendikacılığı ne zümre sendikacılığı ne de ideoloji sendikacılığı vardır. Bizim sendikal anlayışımızda haklının haksıza olan muhalefeti ve sesinin yüksekliğidir. Aynı zamanda toplumun refahı ve huzurunu savunmaktır. Bizim bu dava şuurundaki mücadelemizin ana kaynağı ve amacı; Memur Sen Kurucu Genel Başkanımız 7 güzel insandan biri olan Kudüs Şairi Merhum Mehmet Akif İnan'ın “Sendikal mücadelemiz, Türkiye’nin geleceğini yeniden inşa etmek adına erdemliler hareketidir” cümlesinin bir gereğidir. Bu amaç uğruna kendimize ait zamanımızdan fedakârlık yaparak gece demeden tatil demeden arkadaşlarımızla birlikte hiçbir mazeret üretmeden tamamen gönüllülük ve dava şuuru içerisinde yollara düştük. Saha çalışmalarımızda; büyük fedakârlıklarla görev yapan ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan Kamu Çalışanlarımızı yerinde ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledik çözüm yollarını birlikte müzakere ettik.” diye konuştu.

Yaptıkları çalışmalarla sendika olarak giderek güç kazandıklarının altını çizen Unat, sözlerine şöyle devam etti:
“Büro Memur Sen dışında ilimizde Büro İş kolunda 16 farklı sendika faaliyet göstermektedir. Büro Memur Sen’in Mardin’de yaptığı başarılı çalışmalar sonucu kendisi dışında kalan diğer 15 sendikanın toplam üye sayısından fazla üyesi bulunduğu gibi Büro Memur Sen sendikasının Mardin’de sendikacılığa yeni bir nefes ve ses getirdi. Bizler laf değil icraat sendikacılığı yapıyoruz. Sadece sayım zamanı ve basın önünde değil 365 gün 7/24 hizmet anlayışı ile üyelerimize hizmet veriyoruz.”

Üyelerine teşekkür eden Unat, “Bizlere güvenen, menfaatlerini değil geleceğini düşünen, ne şartlar altında olursa olsun yalnız bırakmayan Mardin’de yetkili Sendika unvanını almamızda asıl mimar olan kamu personeli üyelerimize teşekkürü bir borç biliriz. Biz Mardin 'de büyük bir aileyiz. Bu yetki sürecinde durmadan çalışan başta Büro Memur Sen Şube Yönetim Kurulu, İlçe temsilcileri, İşyeri temsilcileri ve bize desteklerini esirgemeyen üyelerimize teşekkür ederiz.” diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir