• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
“Molla Said Varol'u rahmetle yad ediyoruz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Şehitler Kervanı Platformu sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Vefatının Sene-i devriyesinde Muhterem Seydamız Molla Said Varol'u rahmetle yad ediyoruz.” İfadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, “Muhterem Seyda'mız 3 Haziran 2018 tarihinde hicrette olduğu yıllarda elim bir trafik kazasında vefat etmiş ve 12 Haziran 2018 tarihinde defnedilmişti. Cenazesi zor koşullar altında getirildiği memleketi Batman’da defnedilirken, vefatından defin gününe kadar geçen 10 günlük süreye rağmen, Seyda'mızın muhterem bedenleri ilk günkü gibi tazeliğini korumuştu. Molla M. Said Varol, Hizbullah Cemaatinin toplum nezdinde kabul görmesi ve önündeki engellerin kaldırılması için hep öncü rol üstlenişti.” denildi.

“ÜSTÜN BİR İSLAMİ ŞAHSİYETE SAHİPTİ”

Molla Said Varol’un şahsiyetine ilişkin bilgilerin verildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Müslümanların izzet bulması için İslam’a ve değerlerine saldıran kâfir, mülhid ve şer odaklarına karşı Ebubekir, Ömer, Osman, Ali ve Hamza’sı (r.a.) idi. İslam davasına olan teslimiyeti, ihlas, takva, cesaret ve fedakârlığıyla örnek olacak üstün bir İslami şahsiyete sahipti. Seyda’mız, örnek bir âlim, ilim sevdalısı bir muallim, hak ve hakikat yolunu gösteren bir kılavuz, aziz İslam cemaatine bağlılıkta ve itaatte örnek bir dava adamıydı. Seydamız, Aziz İslam’a ve onun ahkâmına bağlılık ve teslimiyette en üst derecede kararlılık göstermiş, İslami sınırları muhafazada tavizsiz olmuştur.

“EN ZORLU ŞARTLARDA DA YILMAMIŞTI”

Seydamız, zindanda geçirmiş olduğu uzun süreyi sabır ve metanetle geçirmiş, Hz. Yusuf (a.s)’ı ve Üstad Bediüzaman’ı örnek almış, dava kardeşleri için güçlü bir destek ve sabır örneği olmuştur. Seydamız, muhaceret hayatında da Rabbini razı edecek birçok hayırlı işe vesile olmuş, en zorlu şartlarda da yılmamış, zahmet ve sıkıntılar adeta ondan hep kaçıvermiştir.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir