• DOLAR 32.564
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2430.434
  • ...

BATMAN - Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), 2013 Yılı Mart Ayı Yönetim Kurulu, 26 Mart Salı günü, DİKA Yönetim Kurulu Başkanı Mardin Valisi Turhan Ayvaz başkanlığında toplandı.

Her ay Dicle Bölgesi`ndeki farklı bir ilde rutin olarak gerçekleştirilen mart ayındaki olağan toplantıda çeşitli gündem maddeleri görüşüldü. Bunlardan ilki 2012 Yılı DİKA Faaliyet Raporu ve 2012 Yılı Bütçe Uygulama sonuçları Kurul`un onayına sunularak karara bağlandı. 2010 Yılı KOBİ Mali Destek Programı kapsamında desteklenen projelerin denetim sonuçları hakkında Kurul`a bilgi verildi.

Mardin Yatırım Destek Ofisi tarafından hazırlanan \"Mardin`de Sera Yatırımlarının Mevcut Durumu, Seracılık Potansiyeli ve Seracılığın Gelişmesi İçin Yapılması Gerekenler\" adlı seracılık raporu Kurul`a sunuldu.

DİKA`nın 2011 Yılı Kentsel Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi ile Müşterek Sanayi ve Ticaret Alanlarının İyileştirilmesi Mali Destek Programlarına İlişkin 2013 Ocak - Şubat dönemine ait program ilerleme raporları hakkında, DİKA Genel Sekreteri tarafından Kurul Üyelerine bilgi verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) alt bileşeni olan, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (İKGOP) kapsamındaki 2013 Yılı Operasyon Teklif Çağrısı`na DİKA adına başvurusu yapılan genç istihdamın desteklenmesi ile kadın istihdamının desteklenmesine yönelik iki proje hakkında Kurul bilgilendirildikten sonra toplantı sona erdi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)