• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
LGS ne zaman, LGS kaçta başlıyor, LGS giriş belgesi nasıl alınır, LGS Sonuçları ne zaman açıklanacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yüz binlerce öğrencinin gireceği Lise Giriş Sınavı için artık saatler kaldı. İşte öğrencilerin merak ettiği,  LGS ne zaman, LGS kaçta başlıyor, LGS giriş belgesi nasıl alınır, LGS Sonuçları ne zaman açıklanacak? sorularının cevabı…

LGS NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) LGS 2021 6 Haziran 2021'de yapılacağını duyurmuştu. Salgın dolaysıyla sınava başvuru alınmamış, bütün öğrenciler sistem üzerinden kayıt edilmişti. Ancak sınava kayıt yaptıran öğrencilerin sınava katılma zorunluluğu bulunmuyor. İsteyen öğrenciler sınava girmeyebilecek.

LGS KAÇTA BAŞLIYOR?

LGS birinci oturum saat 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli türünde toplam 90 soru sorulacak. LGS Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. LGS İkinci oturumda ise öğrencilere Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.

LGS GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Fotoğraflı sınav giriş belgesi 27 Mayıs 2021 tarihinden itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ve http://www.meb.gov.tr/ üzerinden açıklanacak. Okul müdürlükleri bu tarihten itibaren öğrencilerinin sınav giriş belgelerini alacak ve mühürleyerek öğrencilere teslim edecektir.

LGS GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLA 

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan duyuruda  LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna da cevap verildi. Buna göre LGS sonuçları, 30 Haziran 2021’de “www.meb.gov.tr” internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

LGS'YE GİRENLER VE VELİLERİ SOKAĞA ÇIKMA KISITLMASINDAN MUAF OLACAKLAR

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeye göre,

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 6 Haziran 2021 Pazar günü; sınava girecek öğrenciler ile beraberlerindeki refakatçi ve/veya yakınları, 07.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

6 Haziran 2021 Pazar günü kırtasiyeler 07.00-15.00 saatleri arasında açık olabilecek. Bu yerlerde çalışanlar da belirtilen zaman dilimi içerisinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf sayılacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir