• DOLAR 32.453
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2323.25
  • ...
Okul Kantincilerine Hijyen Eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye genelinde MEB`e bağlı 12 bin 800 okulun kantininde çalışan yaklaşık 24 bin kişiye hijyen eğitimi verilecek.

Zorunlu hijyen eğitimi Haziran ayına kadar devam edecek.

Yaklaşık 24 bin kantin çalışanına 1 günlük eğitimin ardından sertifika verilecek.

Ankara`da bir otelde düzenlenen toplantıda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir süre önce yürürlüğe giren ``Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği`` hakkında bilgi verdi.

Toplantıda konuşan Bakan Eker, sağlıklı gıdaya erişme ve hijyenik gıdanın temini konusuna çok önem verdiklerini söyledi. Tarladan sofraya kadar yenilen içilen her türlü gıdanın, sağlıklı üretildiğinden, tedarik edildiğinden, ambalajlandığından ve sunulduğundan emin olmak gerektiğini belirten Eker, sağlığa zarar verebilecek bulaşanlardan insanları korumanın temel amaçları olduğunu vurguladı.

Bu çerçevede çıkarılan önemli düzenlemelerden birinin de Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği olduğunu belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, söz konusu yönetmelikle çocukların daha hijyenik koşullarda güvenilir gıdaya ulaşmasının amaçlandığını ifade etti.

Türkiye genelinde 12 bin 800 civarında okulda kantin bulunduğunu ve buralarda 24 bine yakın insan çalıştığını anlatan Eker, şöyle konuştu:

``Okullar için Türkiye Gıda ve İçecek Dernekleri Federasyonu`nun katkısıyla Okul Kantinleri İçin Hijyen Kılavuzu hazırladık. Bu kılavuzda okul kantinlerinde uyulması gereken pratik bilgiler var. Bunun yanı sıra Nisan ayından itibaren okul kantinlerinde çalışanlar zorunlu eğitimden geçirilecek. Belirli bir süreç içerisinde Türkiye`de kantinlerde çalışan herkes bu eğitimi alacak. Bu eğitimi almayan olursa ceza kesilecek ve hijyen eğitimi almayan kişilerin artık kantinlerde çalışmasına izin verilmeyecek.``
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir