• DOLAR 32.561
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2421.182
  • ...
Filistinli Doktor Elbek: "Filistin halkı olarak Türkiye'den daha çok destek bekliyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen "Kudüs'e Sahip Çık" etkinliğine katılan Filistinli Gazeteci Yazar Doktor Zaher Elbek, İLKHA'ya değerlendirmede bulundu.

Filistin'e destek amacıyla düzenlenen etkinliklerin Filistin halkına moral ve destek verdiğini ifade eden Elbek, yapılan etkinliklerin Filistinlilerin yalnız olmadığını gösterdiğini ifade etti.

Filistin halkının, Türkiye halkından daha çok destek beklediğini belirten Elbek, Filistin halkı adına Türkiye halkına teşekkür etti.

 

"İşgal ne zaman biterse direnişte o gün biter"

Siyonist işgal rejimin, Filistinlilerin göstermiş olduğu mücadeleden korkarak saldırılarından vazgeçtiğini vurgulayan Elbek, "Bir hafta önce işgalci siyonistler, saldırılarını durdurdu; çünkü mücahitler ve özellikle İzzettin El Kassam Tugayları mücadele etti ve telavivi vurdular. Siyonistler, Filistinlilerin mücadelesinden korktular ve savaşı durdurdular. Filistinliler, işgalcilere bir şart koştu. Bu şart; Filistinliler savaşı durduracağını ama siyonistlerin Şeyh Cerrah Mahallesi'ni terk etmelerini ve artık Mescid-i Aksa'ya saldırmamalarını istedi. İşgalciler bu şartı kabul etti. Şu an Filistin'de savaş yok; anlaşma oldu. Savaş şimdilik durdu ama bitmedi.  Savaş, mücadele ve direniş devam edecektir; çünkü Kudüs ve Filistin halen işgal altındadır. Yapılan işgali bitirmeye çalışıyoruz. İşgal ne zaman biterse direnişte o gün biter." ifadelerini kullandı.

 

"Düzenlenen etkinliklerle Filistinlilere manevi destek verildi"

Şanlıurfa Umut Kervanı'nın koordine ettiği  "Kudüs'e Sahip Çık" etkinliğinin çok önemli bir "mesaj" olduğunu belirten Elbek, "Şanlıurfa Umut Kervanı ve diğer STK'lar, Filistin için çok güzel ve duygusal bir etkinlik düzenlediler.  Bir Filistinli olarak çok duygulandım, umutlandım ve motive oldum. Bu etkinliğin düzenlenmesiyle birlikte Filistin'in yalnız olmadığını ve Filistinlilerin arkasında Müslümanların, Urfalıların olduğunu gördük. Bu durum çok önemlidir. Burada verilen mesajları, Filistinlilere ileteceğim. Filistinlilere yalnız olmadıklarını ve Filistinlilerin arkasında çok güzel Müslümanların olduğunu söyleyeceğim. Filistinlilere, direnişe devam etmelerini; çünkü arkalarında onların manevi ve maddi olarak destekleyecek Müslümanların olduğunu anlatacağım. Yapılan bu etkinlik çok ama çok önemlidir. Düzenlenen etkinliklerle Filistinlilere manevi destek verildi. Aynı zamanda işgalci zalimlerden de Filistin'i terk etmeleri istendi. Hepimiz ümmet olarak mücadele edeceğiz." şeklinde konuştu.

 

"Filistin halkı adına Türkiye halkına teşekkür ediyorum"

Türkiye'den Filistin davası için daha fazla destek beklediklerini vurgulayan Elbek, "Elhamdülillah, Türkiye halkı her zaman Filistin'i çok destekledi. Türkiye'nin 81 ilinde Filistin için protesto ve mitingler düzenledi. Türkiye, Filistin'e yardım gönderdi. Filistin'e yardım gitmesi çok önemlidir. Filistin halkı adına Türkiye halkına teşekkür ediyorum. Türkiye halkına minnettarız. Türkiye büyük İslam ülkesi olduğu için Türkiye'den daha çok destek bekliyoruz." diye konuştu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir