• DOLAR 32.526
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2420.43
  • ...
İBB Metro inşaatını toprakla doldurdu, Vatandaş şokta!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti döneminde yapımına başlanan Sancaktepe - Yenidoğan metrosunun inşaatının İBB'ye ait iş makineleri tarafından toprakla doldurulması sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

"ÜSTÜNE TOPRAK ATTIĞINIZ METRO İÇİN TÖREN DÜZENLEYECEK MİSİNİZ?"

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, metro inşaatının durdurulmasına Twitter hesabından tepki gösterdi. Döğücü, paylaşımında "Daha önce Sancaktepe'de bir türlü bitiremedikleri metroya ikinci başlama töreni yapan İBB'ye soruyoruz: Bugün üstüne toprak attığınız Yenidoğan Metrosu için de bir 'Metro İptal Etme Töreni' düzenleyecek misiniz?" ifadelerini kullandı.

"O TOPRAK CHP'NİN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞININ ÜZERİNE ATILDI"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de duruma isyan etti. Tepkisini tweet atarak diler getiren Kabaktepe, "Bugün o toprak, yapımına bizim dönemimizde başlanan metro çalışmalarının değil; CHP'nin vadettiği belediyecilik anlayışının da üstüne atıldı." dedi.

İBB SÖZCÜSÜ ONGUN İDDİALARI YANITLARKEN, TOPU CUMHURBAŞKANLIĞINA ATTI

Ongun, iddialara yönelik yanıtında: "Bu gibi küçük hatlar Cumhurbaşkanlığı tarafından yolculuk talebinin metro için düşük olması sebebiyle kamu yatırım planına alınmıyor, bu plana dahil olmayan projeler de yurt dışı kredi temini sağlayamıyor."

Bu haberler de ilginizi çekebilir