• DOLAR 32.5
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2487.854
  • ...
İlkokul öğrencileri dünyaca ünlü tabloları yeniden çizdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öğrenciler, Soyut Dışavurumcu sanatçı Jakson Pollock'un tekniğine uygun şekilde, fırçalarını kâğıda temas ettirmeden boyayı; damlatma, fırlatma ve kazıma yöntemiyle "No:5" tablosunu, Edvard Munch'un "Çığlık" tablosunu da pastel boya ile yeniden resmettiler.

Konuya ilişkin konuşan Silopi Yunus Emre İlkokulu öğretmenlerinden Metin Alkan, böyle bir projeyi hayata geçirmelerinin amacını şöyle anlattı:

"Bu projemizle birlikte sanatı ve sanatçıyı öğrencilerimizin evlerine taşıdık. Ressamların hayat hikayelerini ve tablolarını inceledik ve yeniden çizdik. Kâğıda damlayan her renk; sanki hayatımızı renklendirdiğini, motivasyonumuzu artırdığını ve yaşama bakış açımızı değiştirdiğini hissettik. Böylece sanatı hayatımızın bir parçası haline getirmiş olduk. Bir yıla aşkın süredir devam eden salgın nedeniyle projemizi çoğunlukla uzaktan eğitimle devam ettik. Bölgedeki imkansızlıklar nedeniyle zorlansak da velilerimizin desteği ve öğrencilerimizin ilgisi ile birlikte üstesinden gelmeyi başardık." dedi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir