• DOLAR 32.555
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2422.393
  • ...
Suakar: "Madde bağımlılığı ile mücadelede maneviyat önemli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstikbalin İslam'la teminat altına alınacağına inanan ve bu amaç doğrultusunda camilerin önemli mekânlar olduğunu belirten Bağlantısız Hayat Derneği Başkanı Sedat Suakar, Esenyurt İlçe Müftüsü Abdülsamet Erkul ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Esenyurt İlçe Müftüsü Abdülsamet Erkul ile gerçekleştirilen görüşmede neslin uyuşturucu maddelerin çemberinden kurtulmasında dini değerlerin, kültürün, tarihin ve camilerin önemi konuşuldu.

Bağlantısız Hayat Derneği Başkanı Sedat Suakar, "İslam nesli, canı ve malı güvence altına alan ve bu doğrultuda yol çizen ilahi bir dindir. Bu amaçla nesli uyuşturucu ve fuhşiyattan kurtarmanın yolu da İslam'dan geçer. Dernek olarak maneviyatın bu konuda çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Değerlerinden koparılan nesil İstikbali elinde bulunduramaz. Bu nedenle müftülüğümüzün de yardımı çok önemli. Dernek olarak gençlerin bağımlılıklardan kurtulmasında camilerin önemli olduğunu biliyoruz ve bu konuda yapacağımız çalışmaların da camilerin derin maneviyatından yoksun olmaması gerektiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Madde bağımlılığı ile mücadele amaçlı gerçekleştirilen görüşmede Müftü Abdülsamet Erkul, dünya üzerinde bulunan her sorunun cevabının İslam'da olduğunu ve madde ile mücadelede maneviyatın özellikle de camilerin öneminin farkında olduklarını ve çalışmada desteklerini sunacaklarını ifade etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir