• DOLAR 32.515
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2487.639
  • ...
Mendereslerin oluşturduğu görsel şölen insanları büyülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ağrı merkeze 17 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarı Ağadeve (Ağadeva Jorê) köyü yakınlarında akan çayın oluşturduğu akarsu, kıvrımlı akarak meydana getirdiği menderes görsel şölen sunuyor.

 

Yüzlerce metre boyunca uzanan menderes drone ile havadan görüntülendi. Düz ovada çiçeklerin ve ağaçların arasında süzülen menderes görenleri büyülüyor.

Doğa harikası bölgeye giden fotoğraf tutkunları, görsel şöleni fotoğraf kareleri ile ölümsüzleştiriyor.

Fotoğraf çekmek için buraya geldiğini belirten Erat Kocaoğlan, "Burası Ağrı merkeze yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarı Ağadeve köyü. Hafta sonu tatilini geçirmek için bu mera ve yaylalara geldik. Bulunduğumuz nokta rengârenk çiçekler açmış ve muhtemelen Ağrı'nın en uzun menderesinin oluştuğu yere de ev sahipliği yapıyor burası. Drone ile havadan görüntüledik burayı görsel bir şölen var. Bu görsel şöleni gördükten sonra aracımızı durdurup vakit geçirdik. Buranın hem Ağrı'ya yakın olması ve hem de renkli bir yer olması nedeni ile fotoğrafçıların, insanların aileleri ile birlikte vakit geçirmek isteyecekleri bir yer." dedi.

Tüm fotoğrafçıları güzel kareler yakalayabilmeleri için davet eden Ağrılı fotoğrafçı Ömer Faruk Atalay ise, "Ağrı'ya 17 kilometre uzaklıktaki Yukarı Ağadeve köyüne geldik arkadaşlarımız ile birlikte. Çok güzel bir alan, drone uçurduk, buranın bolca fotoğrafını çektik. Kıvrımlarla uzanmış bir menderes var burada, fotoğrafçıların ilgisini çekebileceğini düşünüyorum. Bundan dolayı fotoğraf merakı olan herkesi davet ediyorum. Günümüzü böyle geçiriyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir