• DOLAR 32.504
  • EURO 34.819
  • ALTIN 2486.718
  • ...
Avukat Yetkiner'den çiftliğinde arama yapılmasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yapılan aramaya ilişkin İLKHA muhabirine açıklamada bulunan Yetkiner, İmamoğlu ilçesi Ufacıkören Mahallesi'nde bulunan çiftliğine, 26 Mayıs gecesi polis ve kolluk kuvvetleri tarafından arama yapıldığını söyledi.

Aramanın hukuksuz olduğu iddiasında bulunan Yetkiner, "Bu arama bir mesaj içeriyor ve çevremize bu şekilde taciz edilmek isteniyor. Aramayla bizlere gözdağı verilmek istendi. Aramadan sonra ki gün ilgili siyasi parti liderleri ve diğer yetkililerle iletişime geçtim. Kozan Cumhuriyet Başsavcısına ulaştım. Cumhuriyet Başsavcısı bana ihbar gereğince arama yapıldığını ve gizlilik kararı gereğince bilgi veremeyeceklerini söyledi. Gece saat 03.00 civarında ankesörlü telefondan ihbar yapıldığı belirtildi. Soruşturma dosyasına ulaşmamız engelleniyor." diye kouştu.

Avukatlık Kanunu’nun 58'inci maddesinde yer alan, “Avukat yazıhaneleri ve konutları ancak mahkeme kararı ile ve kararda belirtilen olayla ilgili olarak, Cumhuriyet savcısı denetiminde ve baro temsilcisinin katılımı ile aranabilir." kararını hatırlatan Yetkiner, çiftliğine yapılan aramada bu kararın hiçe sayıldığını söyledi.

1990'lı yıllarda emniyette hukuksuzlukların yapıldığını ve 2018 yılından itibaren bir kesim tarafından keyfi uygulamaların yeniden başlatıldığının altını çizen Yetkiner, "Son yıllarda eski alışkanlıklar tekrar hortladı. Birileri yeniden ‘Biz kanunuz ve biz ne desek o olur’ demeye başladı. Emniyet kanunsuz işleri yaparlarken cesareti nereden alıyor bilmiyorum. Kolluk kuvvetleri bu şekilde adım atıyorlar çünkü korunup kollanacaklarını biliyorlar.” ifadelerini kullandı.

Yapılan aramanın girdiği ve araştırdığı dava dosyalarıyla ilişkili olduğunu, önceki yıllarda da JİTEM ve terörle mücadele ekiplerince tehdit edildiğini dile getiren Yetkiner, “JİTEM ve terörle mücadele ekipleri benim siyasi ve örgüt dosyalarına bakmamı istemediğini açıkça söylüyordu. Onlara karşı direndiğimiz için bu şekilde muamele görüyoruz. Hak ve hukuku savunurken cesur davranıyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir