• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Evlat nöbeti tutan Şırnaklı aileler: Evlatlarımız getirilene kadar buradayız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Aileler, kendilerine destek veren kadınlarla birlikte Şehit Üsteğmen Mehmet Esin Caddesi'nde yürüyüş yaparak, PKK/HDP'yi protesto etti.

 

Dağa kaçırılan çocuklarının fotoğraflarını taşıyan aileler, "Kahrolsun PKK, iş birlikçi HDP" şeklinde slogan atarak, çocuklarının bırakılması çağrısında bulundular.

7 yıl önce kaçırılan 15 yaşındaki oğlu Metin için eyleme katılan Emine Üstek, tek isteğinin çocuğuna kavuşmak olduğunu belirtip, eylemlerini sürdürmeye kararlı olduklarını söyledi.

Üstek, "Ben oğlumu istiyorum. Oğlum için buraya geliyorum. Oğlum dönene kadar buradayım. HDP benim oğlumu götürdü. Oğlumu götürüp sattılar. Ne hakları vardı oğlumu götürüp sattılar? Şırnak'ın tüm çocuklarını götürüp sattılar. Oğlumun yolunu gözlüyorum. Oğlum, neredeysen gel. Kahrımızdan öldük. Yeter artık!" diye seslendi.

Ailelere destek veren Hatice Atan ise "32 haftadır biz de Şırnak'ta eylemimize, haklı mücadelemize devam ediyoruz. Diyarbakır'dan sonra ciddi anlamda kıvılcımlar başladı. Muş'ta, Hakkâri'de, İzmir'de başladı. Terör örgütü artık annelerin kararlılığını biliyor. Biz haklı mücadelemize devam edeceğiz." dedi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir