• DOLAR 32.568
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2491.435
  • ...
Van'da evlat nöbeti tutan ailelere destek ziyaretleri sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her hafta perşembe günü Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen anneler, ellerindeki pankartlarla HDP Van İl Başkanlığına kadar yürüyor.

 

Eylemin 13'üncü haftasında bir araya gelen 32 aile, ellerinde taşıdıkları pankart ve HDP/PKK aleyhinde attıkları sloganlar eşliğinde eylemlerini sürdürdüler.

Ailelere destek olmak amacıyla HDP Van İl Başkanlığının önüne gelen Beyzadeler Aşireti Kanaat Önderi ve Van Kültürünü Yaşatma Dayanışma Derneği Başkanı Kaya Ortasaç, eylem yapan ailelere Kur'an-ı Kerim ve Türkiye bayrağını hediye etti.

Daha sonra bir açıklama yapan Ortasaç, evlatlarının dönmesi için eylem yapan ailelerin sesini bastırmak için HDP il binasından çalınan müziklere tepki gösterdi.

Mağdur olan ailelerin yanında olduklarını belirten Ortasaç, "Annelerin acılarına bir nebze olsun ortak olmak için buradayız. Bu annelerin çektiği acıları derinden hissedebiliyoruz. Bu haklı davalarında her zaman yanlarında olacağımızın sözünü veriyoruz. Her vicdan sahibi insanın bu direnişe destek vermesini bekliyoruz. Bu acılı annelerin yanında durmak bizim insanlık vazifemizdir." dedi.

Diyarbakır'da başlatılan, Van'da devam eden eylemlerde birçok annenin mağdur edildiğini ifade eden Ortasaç, "İnşaallah bu eylemi dünya duyar evlatları da duyar ve dönüş yaparlar. Mücadelemiz, kandırılarak dağa kaçırılan çocuklarımıza ulaşabilmektir. Her şeye rağmen mücadelelerini sürdüren annelerin kazanacaklarına inanıyorum. İnşaallah bu bekleyişleri karşılanır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir