• DOLAR 32.495
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2420.36
  • ...
Danimarka'ya sığınmak isteyen herkes önce Afrika'ya gönderilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa'nın en zengin ülkelerinden biri olan Danimarka ilkel bir karara imza attı.

Sosyal Demokratların meclise taşıdığı ve kabul gören düzenlemeye göre Danimarkaya sığınmak isteyenlerin  sığınma süreci ülke dışında işleyecek ve sığınma başvuru işlemleri Afrika'ya devredilecek.

Böylece Danimarka sınırına gelen tüm insanlar Afrika'ya gönderilip oradan sığınmak zorunda kalacaklar. Sınır dışı edilme kararı veya oturma izni alana kadar muhtemelen Ruanda'daki bir kabul merkezinde veya mülteci kampında yaşamak zorunda kalacaklar.

UNHCR (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği) ve Avrupa Birliği, öneriyi şiddetle eleştirip, bunu sorumluluk almak ve insanlara yardım etmek yerine sorumluluğu başka ülkelere devretme davranışı olarak nitelendirdi ve böyle bir yasanın insanlar için yıkıcı sonuçları olacağını vurguladı. Bunun uluslararası hukukun doğrudan ihlali olacağı belirtildi.

her ne kadar Danimarkalı Sosyal Demokratlar, teklifin amacının insan ticaretini engellemek  olduğunu iddia etse de Danimarka'nın asıl hedefinin  "sıfır sığınmacı" olduğu biliniyor.

Zira geçen ay hükümet  “Geçici Sığınmacı Statüsü Yasası”na bağlı olarak oturum izinleri olan Suriye kökenli sığınmacıların oturumlarını iptal etmiş ve 3 Suriyeli kadın için ülkelerine dönmeleri yönünde karar çıkartmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir