• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Demirtaş: Biz Hep Birlikte Yaşayacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş partisinin grup toplantısında gündemle ilgili olarak partililere hitap etti.

Demirtaş`ın konuşmasından satırbaşları;

Önce bir birimizi öldürmeyi bırakalım. Bu toprakların gerçek sahipleri olarak bir birimizi düşman olaralk görmeyi bırakalım. Biz bu toprakların geçek sahipleriyiz.

bu iş klasik bir taktik işidir. Yapılan çağrı önümüzdeki ay , önümüzdeki yıl için yapılan bir çağrı değildir.

Ortadoğu`da yeniden dizayn bizim dışımızda konuşulmaya başlamışşken nden biz de elele tutuşup bunu yapmayalım.

Biz parti olarak bu mesajı bu şekilde anladık. Bu şekilde bağrımıza bastık.

Bu mesajı önemüzdeki seçimlere kurban etmeyecek şekilde anladık.

Hükümet bu dediklerimiz yapar mı bilmiyorum. Ama Muhalefetin hali ortada.

Türk Milliyetçisi de müslümanı da Arabı da her birisi bu toprakların gerçeğidir.

Biz hep birlikte yaşayacağız.

DEVLET NASIL OLSUN?

Bu kadar tarihsel helalleşme bir arada kardeşce yaşabiyeceği duyguyu nasıl zayıflatırım diye meydan meydan dolaşanlar bu mesajı anlamış değildir. Devlet nasıl olacak diye soruyorlarmış? Bahçeli olsun. Devlet Bahçesiz olmasın bu bahçede ısparta`nın gülü de hakkari`nin lalesi de olsun.

Biz önümüzdeki yüzyılları etkileyecek döneme tanıklık ederken öfkeyle konuşmayacağız. Değişim başladı dönüşüm başladı halk bunu istiyor. Bu toprakların tüm gerçekleri bunu istiyor.

Eğer bu sürecin altına elimizi koyduk diyorsak muhalefet iktidar hepimiz koymalıyız.

AKİL İNSANLAR

Herşeyden önce bizim bir akil insalar komisyonu ile ilgil bir listemiz yok. Oluşturulacak listedeki isimlerin halkın liyakatine uygun olmalı gerekir. Akil adamlar deniliyor. Bu doğru değil. Eğer bu konuda cesaretliyseniz akil kadınlar komisyonu diyelim içine de bir kaç adam koyalım.

Bugüne kadar dünyadaki bütün savaşları erkekler çıkardı. Müsaade edelim de barışı kadınlar yapsın. Bu komisyon yasa ile mi olur yasa olmadan sivil bir inisiyatif olarak mı ortaya çıkalım. Şimdi bu akil kadınlar komisyonu çalışacaksa, yetkilerini tarif edecek bi çalışmaya Meclis neden öneride bulunmasın.

ROBOSKİ KATLİAMI ELEŞTİRİSİ

Başbakn Erdoğan`ın 2005 diyarbakır konuşmasında: Her ülkede geçmişte hatalar yapılmıştır. O yüzden büyük devletlere inkar etmek yakışmaz. O yüzden büyük devlet yaptıkları ile yüzleşmelidir. O yüzden devletin Roboski katliamıyla yüzleşmesini diliyorum.

Bu raporun yarısı AK Parti`nin Hükümetin propagandası yapılmış. Bu raporun öyle ya da böyle kabul edilir bir yanı yoktur. Adalet vicdan işidir. Vicdanını dinlemeyen bir vekil kimliği partisi ne olursa olsun suç işlemiş olur. Komisyonda partimizi temsil eden Sayın Eruğrul Kürkçü, patimizin düşüncelerini açıklamıştır. Fakat komisyondaki AKP çoğunluğu eksikleri görmeden yarın oylamaya çıkaracak.

Ortada üstü kapatıaca örtülecek bir olay yoktur.

Kullanacağınız oy ya bu suça ortak olmanızı ya da bunu reddetmenize neden olacak.

Roboski katliamında varılacak sonuç, Çözüm sürecinde de hüküetin nereye varacağının göstergesi olacaktır.

İsrail`in özrü önemlidir. Şimdi başka devletten biz bunu isterken kendi vatandaşımıza bunu nasıl esigeriz. Hele helalleşmeyi konuştuğumuz bugünlerde biz vatandaşlarımıza neden yapmayalım.

O komisyonda bölge milletvekilleri de var. Tavırlaını merak ediyorum. Komisyon orada gördüklerini yazsaydı bile yeterdi.

Roboski katliamının bir nefrete dönüşmemeli.

Büyük devletlerde hata yapar bu hatalardan geri dönüş yapmak önemlidir.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir