• DOLAR 32.561
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2421.182
  • ...
IHO-EBRAR Ramazan ayı faaliyet raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası yardım kuruluşu IHO-EBRAR, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştı.

"Ramazan paylaşmaktır: Fitre, zekât ve sadakalarımız doğal afet, savaş ve Corona mağdurlarına!" sloganıyla düzenlenen yardım kampanyasıyla, hayırseverlerin desteğiyle, dünyanın en mağdur bölgelerindeki başta yetim, fakir, mülteci olmak üzere 100 bin kişinin üzerinde ihtiyaç sahibine ulaşıldı.

Hayırseverlerin destekleri ile başta Arakan, Filistin, Suriye, Yemen, Afrika ülkeleri ve Türkiye olmak üzere toplam 20 ülkede gerçekleştirilen yardım faaliyetlerinde; 36 bin 380 kişiye iftar yemeği verildi. Bin 99 aileye alışveriş çeki dağıtıldı. Bin 331 yetim çocuğa bayram harçlığı verildi.  Bin 799 kişiye Kur'an'ı Kerim hediyesi dağıtıldı. 3 bin 329 aileye gıda paketi verildi. 2 bin 550 aileye et yardımı yapıldı. 724 yetim çocuğa bayramlık giysi verildi ve 80 fakir çocuk sünnet ettirildi.

Yapılan yardım çalışmaları ile ilgili İHO-EBRAR'dan yapılan açıklamada, "Ramazan’da bizzat başkanımız Dr. Abdurrahman Alpsoy’un katılımıyla Afrika Uganda’da bir haftalık yardım programı çerçevesinde iki adet mescit, su kuyuları, gıda paketleri, nakdi yardım, Kur'an'ı Kerim dağıtımı, medrese ve yetimhanelerde toplu iftarlar, fakir çocuklara yönelik sünnet programı gerçekleştirildi." denildi.

"Ramazan boyunca 36 bin 380 kişiye iftar sofrası kurduk"

Açıklamanın devamında, Coronavirus'ten dolayı ulaşılmayan ihtiyaç sahiplerine iftarlık ve gıda kumanyaları dağıtıldığı ifade edilerek, "Yetim, fakir ve mağdur ailelerimizin sofralarına misafir olduk. Toplu iftar programı verilebilen ülkelerde, yetimhane, medrese ve okullarda Ramazan boyunca 36 bin 380 kişiye iftar sofrası kurduk. Covid-19 tedbirleri kapsamında iftar sofraları kurulamayan bölgelerde ihtiyaç sahiplerinin evlerine iftarlık ve gıda kumanyaları dağıttık. Bu kapsamda bin 99 aileye alışveriş yapmaları için alışveriş çeki ve 3 bin 329 aileye gıda paketi dağıtımı yaptık." ifadeleri kullanıldı.

"724 yetim çocuğa bayramlık giysiler hediye ettik"

Yüzlerce ihtiyaç sahibi yetim çocuğa giysi ve bayram harçlığı verildiği belirtilen açıklamada,"Yetimler bayrama yeni kıyafetleri ile girdi ve bayram harçlığı ile sevindi. Dünyanın dört bir yanında yaşayan ihtiyaç sahibi 724 yetim çocuğa bayramlık giysiler hediye ettik. Bin 331 yetime bayramda cep harçlığı vererek bayram sevinçlerine ortak olduk. Ramazan ayında binlerce aileye et yardımı ulaştırdık. Hayırseverlerimizin bağışladığı adak, sadaka, şükür ve akika kurbanlarını dünyanın en fakir bölgelerinde kesip, etlerini 2 bin 550 aileye dağıttık." denildi.

"Gazzeli mağdurlara sıcak yemek ve gıda dağıtımında bulunduk"

Hayırseverlerin destekleriyle yetim, fakir, mülteci ve mağdurlara yönelik çalışmalara devam edileceği belirtilen açıklamada, "Ramazan ayının son günlerinde ve bayramda patlak veren Filistin’e yönelik saldırılarda evleri yıkılan binlerce Gazzeli mağdura;  sıcak yemek ve gıda dağıtımında bulunduk. Ayrıca Ramazan ayının bereketi ile Ramazan Kampanyası dışındaki projelerimize yönelik hayırseverlerin bağışları de katlandı. Hayırseverlerimizin destekleriyle yetim, fakir, mülteci ve mağdurlara yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Sizler de destek olmak için bizimle temasa geçebilirsiniz. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir