• DOLAR 32.59
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2509.419
  • ...
Esnaf umudunu Kurban Bayramına bağladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Geçtiğimiz yıldan bu yana hayatı olumsuz anlamda etkileyen ve günlük yaşamı ise adeta durma noktasına getiren Covid-19 salgını birçok esnafı etkilediği gibi giyim ve ayakkabı esnafının da ürünlerinin ellerinde kalmasına neden oldu.

 

17 günlük tam kapanma döneminde Ramazan Bayramı için aldıkları ürünlerinin ellerinde kaldığını belirten esnaf, satış yapamadıklarından dolayı birçok ödemelerini yapamadıklarını ifade etti.

Salgın süreci içerisinde açıklanan destek paketinden yararlanmadıklarını dile getiren esnaf, destek paketlerinin genişletilmesini ve özellikle vergi indirimine gidilmesini talep etti.

Yeni normalleşme sürecinin başlamasıyla ümidini Kurban Bayramına bağlayan esnaf, piyasa genelinde yaşanan durgunluğun yerini Kurban Bayramında hareketli günlere bırakmasını umut ediyor.

Abdulkadir Altsoy

“Kurban Bayramına kilitlenmiş durumdayız”

Salgın sürecinden en çok etkilenenlerin başında geldiklerini söyleyen ayakkabıcı esnafı Abdulkadir Altsoy, “Özellikle Ramazan Bayramı bizim için çok önemliydi. Çünkü bayramda yaptığımız satış sayesinde 4-5 aylık bütün sıkıntılarımızı atlatıyorduk. Bu sene pandemi tedbirleri nedeniyle bayramda kapalı olmamız bizi maddi olarak çok zor duruma soktu. 1 Haziran yeni normalleşme süreci başladı ama daha işlerimize bir katkısının olduğunu göremedik. Normalleşme süreciyle birlikte açıklanacak olan destek paketlerinin bizi nasıl kapsadığını göreceğiz. Ramazan Bayramında kapalı olduğumuz için şimdiki umudumuz Kurban Bayramıdır. Esnaf kendisini Kurban Bayramına kilitlemiş durumda. Hazırlıklarımızı da ona göre yapmaya başladık. Kurban Bayramının esnaf için inşallah bereketli geçmesini temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Suphi Şimşek 

“Bütün umudumuzu Kurban Bayramına bağladık”

Ramazan Bayramında aldıkları bütün ürünlerin ellerinde kaldığını ifade eden giyimci esnafı Suphi Şimşek, “Uzun süredir dört gözle 1 Haziran’ı bekledik. Bu sürecin başlaması inşallah hayırlı olur. İnşallah Kurban Bayramında bu hastalık da biter, biz de bütün yaşadığımız sıkıntıları telafi ederiz. Çünkü o eski günleri çok özledik. Bu süreçten herkes ekonomik olarak çok kötü etkilendi. Önümüzdeki süreçten umutluyuz. Yeni süreçte yapılan açıklamalar esnafın durumunu ancak yüzde 25 veya 40 etkileyecektir. Kendi çabamızla kendimizi ayakta tutmaya çalışıyoruz. Bütün umudumuzu Kurban Bayramına bağladık.” şeklinde konuştu.

Murat Erol

“Esnafa vergi indiriminde destek olunmalı”

Yeni normalleşme sürecinin başladığını ancak kayıplarının çok fazla olduğunu vurgulayan esnaf Murat Erol ise şunları söyledi:

“Bu süreçte esnaf iş yapamadığından kiralarını bile ödemekte çok zorluk çekti. Ramazan Bayramı ve yeni sezon için birçok yeni ürün almıştık. Bu süreçte birçok kişi işsiz kaldığı için alışverişler de durdu. Aldığımız ürünleri satamadığımız için paralarını ödeyemedik. Kapanmadan dolayı çok zor durumda kaldık. Esnaf için açıklanan 3-5 bin lira destek paketleri çok yetersiz ve esnafın bir aylık giderini bile karşılamıyor. Uzun süredir iş yerlerimiz kapalı olmasına rağmen vergilerimizi yine ödedik. Esnaf olarak yetkililerden talebimiz esnafa vergi indiriminde destek olmalarıdır.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir