• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Münbiç'te PKK'nin "Zorunlu askerlik" dayatmasına karşı yapılan gösterilerde 4 kişi öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dayatmaları kabul etmeyerek meydanlara dökülen göstericilere ateş açan PKK'nin şu ana kadar en az 4 Münbiçliyi katlettiği, onlarcasını da yaraladığı belirtildi.

Fırat Nehri'nin 30 kilometre batısında bulunan ve Halep iline bağlı Münbiç'te, 31 Mayıs tarihinden bu yana PKK/PYD'nin yaptığı zulümlere karşı gösteriler düzenleniyor.

PKK'nin halka karşı gerçekleştirdiği baskınların ve alıkoymaların son bulması, zorunlu askerlik uygulamasının kaldırılmasını isteyen Münbiç halkının başlattığı protesto gösterilerinde şu ana kadar 4 kişi katledilirken, onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi.

PKK'nin gösterileri bastırmak için halkın sokağa çıkmasını engelleme çabalarına rağmen halk sokakları terk etmedi ve protesto gösterilerini sürdürdü.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Münbiç'te devam eden gösterilerde en az 4 kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin de yaralandığını açıkladı.

Göstericilerin Xetaf'taki güvenlik noktasını ateşe verdikleri ve Kersan köyünde de M4 yolunu geçişlere kapattığı belirtildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir